Evenimentul Zilei > Actualitate > Schimbări la B1 TV. Sabin Orcan în locul lui Cătălin Prisecariu și a Sorinei Matei
Schimbări la B1 TV. Sabin Orcan în locul lui Cătălin Prisecariu și a Sorinei Matei

Schimbări la B1 TV. Sabin Orcan în locul lui Cătălin Prisecariu și a Sorinei Matei

Jurnalistul Sabin Orcan va realiza în această săptămână între orele 19:00 – 21:00 o emisiune de două ore în cadrul căreia îl va avea luni ca invitat pe fostul președinte Traian Băsescu. Emisiunea lui Orcan va fi difuzată în locul talk-show-urilor „Butonul de panică” moderat de Cătălin Prisăcariu și ”Actualitatea românească” realizat de Sorina Matei

Postul a anunțat sâmbătă încetarea colaborării cu jurnalistul Cătălin Prisăcariu, în timp ce în cazul Sorinei Matei nu este clar dacă va continua cu „Actualitatea Românească” pe același tronson orar, sau va fi transmisă la o altă oră.

Prisăcariu: Sper ca scoaterea mea de pe post să fie suficientă pentru ca B1 să se salveze de la faliment”

Vineri, la finalul emisiunii, am spus că “ne revedem luni, de la ora 19.00″. Ieri, adică sîmbătă, pe seară, conducerea postului m-a informat că nu ne revedem luni. Nici de la 19.00, nici de la altă oră. Și nici în vreo altă zi. Emisiunea mea, deci, a fost scoasă de pe post.

Singurul motiv invocat: situația financiară precară a postului. Dacă vă întrebați cum de verdictul financiar pomenit mi-a fost comunicat sîmbătă seară, nu pot decît să ridic din umeri și să îmi imaginez că, poate, fix atunci, sîmbătă seară, departamentul contabil al postului a încheiat o muncă extenuantă la un raport de audit care a arătat cît de gravă e problema. Dar adevărul e că habar n-am.

Așadar, relația mea cu B1 TV se încheie aici, după o colaborare de aproape doi ani și jumătate și vreo cinci sute de ore de emisie. Sper ca scoaterea mea de pe post să fie suficientă pentru ca B1 să se salveze de la faliment, îi urez succes conducerii postului în acest titanic demers.

P.S. În caz că vă întrebați dacă postul mi-a propus să rămîn să-mi fac emisiunea, dar pe bani mai puțini (nu că ar fi fost mulți, oricum, în ultimul an și jumătate am experimentat trei tăieri de venituri) sau chiar gratis, răspunsul este “nu”, nu mi-a propus nimeni așa ceva. Dar eu aș fi acceptat să muncesc pe și mai puțini bani decît în octombrie 2012 (cînd a început colaborarea cu B1) sau chiar voluntar? Habar n-am, nu m-a întrebat nimeni. De fapt, am habar: nu aș fi muncit gratis. Dar faptul că postul nu a fost dispus nici să mimeze o negociere arată că scopul era unul precis.

P.P.S. Colaborez încă la revista Kamikaze și la cotidianul România liberă, deci voi fi de găsit acolo cu texte. Cît despre tv, habar n-am dacă, în viitor, voi mai avea vreo colaborare cu vreun post.