Schimbare importantă la vârful companiei OMV. Alfred Stern a fost numit în funcțiile de președinte și director general

Schimbare importantă la vârful companiei OMV. Alfred Stern a fost numit în funcțiile de președinte și director general

Alfred Stern va prelua, din luna septembrie, două funcții cheie în cadrul companiei OMV, după o decizie ce a fost luată de Consiliul de supraveghere.

Alfred Stern a fost numit în funcţia de preşedinte al Comitetului executiv şi director general al companiei OMV, începând cu data de 1 septembrie 2021. Astfel, el îi va lua locul lui Rainer Seele, iar schimbarea a fost decisă în Consiliul de supraveghere al OMV.

Schimbare importantă la vârful companiei OMV, cine este noul președinte

Alfred Stern a acceptat numirea. El va prelua funcţia de la 1 septembrie 2021 şi va avea un mandat de trei ani, cu posibilitate de prelungire încă doi ani, sub rezerva acordului reciproc. Actualul preşedinte al Comitetului executiv şi director general al OMV, Rainer Seele, va demisiona din funcţia pe care o deţine în Comitetul executiv, de comun acord, la data de 31 august 2021, conform Agerpres.

Alfred Stern (56 de ani) este în prezent membru al Comitetului Executiv OMV pentru Chimice şi Materiale. „Aş dori să mulţumesc tuturor membrilor Consiliului de supraveghere pentru discuţiile constructive din ultimele săptămâni. Mulţumirile mele speciale trebuie să îi revină lui Rainer Seele pentru realizările sale în remodelarea companiei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Împreună cu echipa sa din Comitetul executiv, el a realiniat ferm portofoliul OMV, crescând semnificativ profitabilitatea şi punând astfel cele mai bune baze pentru transformarea care are deja loc. Achiziţia Borealis a însemnat, de asemenea, că a făcut primul pas important, remarcabil, în acest proces de transformare”, a declarat Mark Garrett, preşedintele Consiliului de supraveghere al OMV, conform sursei citate.

Schimbări fundamentale anunțate de conducere: „Vom trece în mod activ la decarbonizarea afacerii noastre”

„Grupul OMV, cu toţi membrii săi, este o companie cu un potenţial imens, cunoştinţe de anvergură şi angajaţi de primă clasă. Prin urmare, există bazele ideale pentru viitoarea transformare. Tranziţia în sectorul energetic va duce la schimbări în contextul diferitelor pieţe şi sectoare, dar acestea vor fi diferite şi vor evolua cu viteze diferite.

Vom trece în mod activ la decarbonizarea afacerii noastre şi vom fi proactivi în folosirea schimbărilor respective asupra întregului portofoliu de produse, inclusiv economia circulară, pentru a continua cu succes creşterea noastră profitabilă şi durabilă”, a afirmat Alfred Stern.