Evenimentul ZileiEconomieSe vinde sau nu se vinde Petrom. OMV are răspunsul la zvonurile de pe piaţă

Se vinde sau nu se vinde Petrom. OMV are răspunsul la zvonurile de pe piaţă

Se vinde sau nu se vinde Petrom. OMV are răspunsul la zvonurile de pe piaţă
Compania OMV a anunţat că nu comentează zvonurile cu privire la o posibilă vânzare a Petrom deşi se vorbeşte tot mai des despre această posibilitate. 
O posibilă vânzare a OMV Petrom este văzută de către specialiştii din piaţă ca fiind puţin probabilă, mai ales în contextul în care tot interesul pieţei, inclusiv pe zona de fuziuni şi achiziţii, este orientat spre zona de energie verde.

OMV are răspunsul la zvonurile de pe piaţă

„Aceasta nu este o informaţie publicată, sunt doar zvonuri publicate, aşa că vă rugăm să înţelegeţi că noi nu comentăm asupra unor zvonuri“, au transmis reprezentanţii OMV, acţionarul majoritar al OMV Petrom.

Răspunsul directorul companiei vine după ce în presa austriacă au apărut informaţii neoficiale potrivit cărora Rainer Seele, CEO-ul OMV, ar fi avut discuţii cu Mubadala Petroleum and Petrochemicals Holding Company L.L.C, Abu Dhabi (MPPH), al doilea cel mai puternic acţionar al OMV, privind o potenţială preluare din partea MPPH a acţiunilor pe care austriecii de le deţin în OMV Petrom.

De unde a plecat zvonul cu privire la vânzarea Petrom

Potrivit presei din Austria, directorul General al companiei austriece OMV, Rainer Seele, a discutat cu reprezentanții fondului de investiții Mubadala din Abu Dhabi – al doilea mare acționar al OMV, despre o posibilă vânzare a Petrom.

Ziarul austriac  Kurier. a relatat faptul că Rainer Seele, CEO-ul OMV, ar fi avut discuţii cu Mubadala Petroleum and Petrochemicals Holding Company L.L.C, Abu Dhabi (MPPH), al doilea cel mai puternic acţionar al OMV, privind o potenţială preluare din partea MPPH a acţiunilor pe care austriecii de le deţin în OMV Petrom. Dar, ştirea nu a fost confirmată până în prezent.

Specialiştii din piaţă opinează că vânzarea este puţin probabilă, mai ales în contextul în care tot interesul pieţei, inclusiv pe zona de fuziuni şi achiziţii, este orientat spre zona de energie verde.

Austriecii de la OMV controlează 51% din Petrom, cea mai mare companie listată la Bursa de la Bucureşti, adică au un pachet de circa 2,5 miliarde de euro, scrie Ziarul Financiar.


Accesează: