Evenimentul Zilei > International > Scene șocante. A murit în timp ce ținea un discurs la Conferința arabo-africană. Cine a fost Muhammad Al-Qahtani
Scene șocante. A murit în timp ce ținea un discurs la Conferința arabo-africană. Cine a fost Muhammad Al-Qahtani

Scene șocante. A murit în timp ce ținea un discurs la Conferința arabo-africană. Cine a fost Muhammad Al-Qahtani

Omul de afaceri saudit, Muhammad Al-Qahtani, a murit în timpul discursului ținut la o conferință din Cairo. Evenimentul tragic a fost filmat, iar videoclipul circulă pe rețelele de socializare.

Muhammad Al-Qahtani a ținut un discurs luni, opt august, la Conferința arabo-africană de la Cairo, Egipt. Videoclipul de 14 secunde surprinde momentul în care și-a pierdut cunoștința și a căzut la pământ cu spatele. Participanții de la conferință s-au ridicat imediat după șoc. Se pare că Al-Qahtani locuia în Emiratele Arabe Unite. El a fost președintele consiliului de administrație al Al-Salam Holding Company și a deținut mai multe funcții de renume ca ambasador al bunăvoinței.

Conferința a avut loc „în sprijinul realizărilor președintelui, egiptean, Abdel Fattah Al-Sisi”. În plus, antreprenorul saudit l-a lăudat pe președintele Emiratelor, Mohammed bin Zayed, în discursul său. De asemenea, el l-a numit pe liderul Zayed „decanul umanității și un om al păcii” chiar înainte de a se prăbuși. La eveniment au participat mai mulți ambasadori, oameni din lumea socială arabă și reprezentanți ai organizațiilor regionale, internaționale și arabe.

Cauza morții este necunoscută

Abdullah Elshrif, Al-Qahtani a murit după ce a fost dus într-o altă cameră de agenții de securitate de la eveniment. Bărbatul a fost transportat la un spital unde a fost confirmat decesul său. Cauza morții lui nu a fost cunoscută, dar probabil a fost din cauza unui atac de cord, potrivit rapoartelor.

Nu au existat alte actualizări despre o investigație. Mai mulți utilizatori de pe Twitter au postat videoclipul. De asemenea, ei au susținut că Al-Qahtani este cel din imagini. Misbar a verificat materialul video și a descoperit că persoana din videoclip era un om de afaceri saudit. De asemenea, aceeași publicație a găsit un cont de Twitter  cu numele Muhammad bin Nasser bin Wazan Al-Qahtani și s-a ajuns la concluzia că pagina de socializare aparține persoanei din videoclip.

Actualul ambasador al Arabiei Saudite în Egipt, Osama Naqli, a confirmat și el într-o declarație că persoana din filmare nu este unul dintre ambasadorii sau diplomații saudiți. Videoclipul este în tendințe pe rețelele sociale atât în ​​engleză, cât și în arabă, cu mii de vizualizări și retweet-uri, potrivit Misbar.