Evenimentul Zilei > Sport > Cornel Dinu, dezvăluiri despre Ionuț Negoiță. Tranzacția care a îngropat Dinamo
Cornel Dinu, dezvăluiri despre Ionuț Negoiță. Tranzacția care a îngropat Dinamo

Cornel Dinu, dezvăluiri despre Ionuț Negoiță. Tranzacția care a îngropat Dinamo

Cornel Dinu a vorbit despre situația dramatică în care a ajuns echipa de fotbal Dinamo, retrogradată în liga a II-a. Vizat de criticile „Procurorului”, fostul acționar al „câinilor”, Ionuț Negoiță.

Cornel Dinu a împlinit, marți, 74 de ani, și a vorbit despre durerea pe care o simte ca simbol al echipei Dinamo. Formația din Ștefan cel Mare a sucombat la finalul sezonului trecut, ajungând în liga secundă. În ultimii ani, „roș-albii” s-au chinuit și au suferit teribil din cauza suportului financiar. „Procurorul” a vorbit despre vinovații care au scufundat clubul. La țintă a fost luat fostul finanțator Ionuț Negoiță.

Cornel Dinu, despre starea deplorabilă în care a ajuns Dinamo

„Nu mă pot obișnui cu gândul că Dinamo a retrogradat. De fapt. sunt mai mulți ani, timp în care Dinamo a fost ucisă. Nu pot să concep că Dinamo a ajuns la această decadență.

Nu am speranțe foarte mari. Mă gândesc la cei care au condus în ultimul timp Dinamo, dar nu se identifică cu Dinamo. Dinamo trăiește o nedreptate înfiorătoare. Acționarul majoritar, acest Șerdean, a luat coaforul lui Negoiță și a făcut o mărire de capital de 2.500 de lei pentru a lua 72% din acțiuni. O jonglerie făcută cu domnul Negoiță. Dacă această este justiție, atunci vă rog să-mi dați un ștreang.

Mă surprinde faptul că niște dinamoviști au lăsat echipa pe mâna unui aventurier ca Ionuț Negoiță, care a subjugat clubul într-o manieră incredibilă”, a afirmat Cornel Dinu la Orange Sport.

Tranzacția care a pus cruce echipei din Ștefan cel Mare

Atunci când a preluat clubul de la Ionuț Negoiță, omul de afaceri spaniol, Pablo Cortacero, a moștenit și debitele de peste 5 milioane de euro pe care le-a produs fostul proprietar. Negoiță i-a pasat și firma Lotus SRL, cunoscută drept „coaforul de la Rin”, o societate care înregistra în bilanțul din 2019 datorii de 8 milioane de euro.

„Unii sunt ticăloși, alții vorbesc fără să știe sau să se audă vorbind. Dar unii o fac cu intenție fiindcă au interese. Eu n-am nicio legătură cu Cortacero și cu acțiunile lui. Nu trebuie să dau niciun accept, nimic, i-am dat tot pachetul, gata! Am înțeles că acțiunile le-a luat Dorin Șerdean, că au o înțelegere, nu vă zic doar din auzite”, afirma Ionuț Negoiță anul trecut.