Așa a rezumat președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, situația țării noastre, într-o discuție privată cu omul de fotbal Cornel Dinu.

Acesta a relatat o întâlnire din 2005 cu Tajani, la un anticariat și la un banchet în Sala Tronului. Președintele Parlamentului European i-ar fi vorbit celebrului fotbalist și antrenor despre „jandarmi al căror rol era să nu lase pe cineva să ridice capul” în țările nou-intrate în UE. 

„Tajani era un admirator de artă. A vrut să vadă un anticariat, ceva legat de artă. Am mers la o cunoștință de-a mea”, a povestit Cornel Dinu la Antena 3.

„Seara a fost un banchet la Sala Tronului, în 2005, în iunie și a fost o discuție. A zis că: ne gândim ce face cu voi. Vorbind foarte plastic a povestit că fiecare țară nepregătită care a intrat în Uniunea Europeană va fierbe într-o oală proprie și punem la fiecare oală câte doi jandarmi. Cine ridică capul suportă consecințele. Jandarmii sunt Timmermans, Kovesi. A zis cu voi e simplu, voi vă omorâți între voi”, a mai povestit Cornel Dinu la Antena3.

Frans Timmermans este în prezent vicepreședinte al Comisiei Europene. Politicianul olandez, membru al Partidului Socialiștilor Europeni este comisar european pentru o mai bună legiferare, relații interinstituționale, statul de drept și Carta drepturilor fundamentale.

Laura Codruța Kovesi a fost procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție din 2013 până în 2018, când a fost demisă de președintele Klaus Iohannis în urma evaluării negative a ministrului Justiției, Tudorel Toader. În prezent, fosta șefă a DNA este unul dintre candidații pentru funcția de Procuror European. Ea a fost recent inculpată și pusă sub control judiciar de Secția specială de ivestigare a infracțiunilor din Justiție, fiind cercetatp în mai multe cauze.