Evenimentul Zilei > Social > Scenariu de groază. Un epidemiolog sugerează că restricțiile COVID-19 ar putea dura 15 ani
Scenariu de groază. Un epidemiolog sugerează că restricțiile COVID-19 ar putea dura 15 ani

Scenariu de groază. Un epidemiolog sugerează că restricțiile COVID-19 ar putea dura 15 ani

Unele dintre restricțiile introduse din cauza Covid-19 ar putea rămâne în vigoare zece-cincisprezece ani, afirmă epidemiologul-șef al Islandei.

Thorolfur Gudnason, un medic care deține funcția de emiolog șef al Direcției islandeze de sănătate, a fost chestionat de jurnalista Esther Hallsdóttir dacă restricțiile ar putea fi menținute chiar pentru o perioadă de zece-cinsprezece ani. Gudnason a răspuns afirmativ. „Poate fi chiar așa, nimeni nu poate spune cu certitudine cum va fi viitorul. Asta am spus întotdeauna și nu există predictibilitate în acest sens „, a spus Gudnason.

„Nu se pot face predicții”

„Nu este nimic nou și mulți oameni se plâng că nu este posibil să se prevadă ceva. Dar chiar nu este posibil când virusul este imprevizibil și apare mereu ceva nou care schimbă ceea ce credeai cu câteva luni în urmă”, a adăugat el.

Distanțarea socială și masca obligatorie ar trebui să devină noul normal?

Savanta britanică Susan Michie, membră a Scientific Advisory Group for Emergencies, dar și a Partidului Comunist britanic, merge chiar mai departe, afirmând că lucruri precum distanțarea socială și mandatele de mască ar trebui să dureze „la nesfărșit”. De aceeași părere este și un alt medic cunoscut din Regatul Unit, care se plânge, însă, că „din păcate, carantina nu poate fi menținuită pentru totdeauna”.

Oamenii vor purta măști și în 2050, dar nu-și vor mai aminti de ce?

Toate aceste declarații, dar mai ales reintroducere de restricții în condițiile în care un procent important din populație s-a vaccinat, îi fac pe unii să imagineze scenarii cumplite. Scriitorul britanic Peter Hitchens a avertizat că, dacă oamenii vor continua să accepte cu resemnare restricțiile, nepoții lor vor purta în continuare măști în 2050 și nimeni nu își va aminti de ce, scrie site-ul zerohedge.com.

Toate aceste discuții dau apă la moară teoriilor cinspirației care vorbesc din ce în ce mai intens despre faptul că pandemia a fost instrumentalizată de forțele care-și doresc să impună „marea resetare” g\ndit[ de fondatorul Forumului Economic Mondial Klaus Schwab,

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News