Evenimentul Zilei > Actualitate > Scandalul „Taxă de protecție de la maneliști”. Dezvăluiri grele despre Duduieni
Scandalul „Taxă de protecție de la maneliști”. Dezvăluiri grele despre Duduieni

Scandalul „Taxă de protecție de la maneliști”. Dezvăluiri grele despre Duduieni

Amplul dosar în care 13 membri ai clanului Duduinu au fost trimiși în judecată pentru tâlhărirea unor maneliști conține stenograme surprinzătoare. Deși nu era vorba de un șantaj ca în filmele cu mafioți, intimidarea subliminală era terifiantă.

Interlopii îi “taxau” fără jenă pe artiști de telefoane, bani ori brățări de aur, potrivit Cancan. Conform documentelor de la dosar, în 11 aprilie 2019, cântărețul Ghiță Adriano a fost audiat de anchetatori, cărora le-a relatat că, la sfârșitul lunii martie 2019, a văzut pe Facebook o postare a lui Bujilă (Florian Dumitru Cristian), în care acesta preciza că o anumită persoană, fără a da nume, vrea să ia 20.000 de euro de la fiecare lăutar.

Anaser și brățările de aur

În aceeași dimineață, Adriano l-a sunat pe Bujilă și a aflat că persoana la care făcea referire în postare este Anaser Duduianu. De asemenea, Adriano a aflat că Anaser l-a tăiat cu cuțitul pe Bujilă, în timp ce se aflau în zona restaurantului Aristocrat. Martorul afirmă că a intenționat să meargă la poliție împreună cu ceilalți lăutari implicați, însă a renunțat la demers întrucât îi este teamă de «Anaser» (Duduianu Florin) și de eventualele repercusiuni din partea acestuia ori a familiei sale.

Ghiță Adriano le-a mai spus oamenilor legii că, tot în cursul lui martie 2019, în timp ce se afla la Piața Sălăjan, s-a întâlnit întâmplător cu Anaser, care, invocând că este supărat pe el, i-a cerut să îl însoțească la benzinăria OMV Diham. Ulterior, Anaser i-ar fi spus lui Adriano că vrea un cadou de la el, respectiv două brățări pe care martorul le purta la mână. Ulterior martorul i-a înmânat și 300 lei, se mai arată în documentele de la dosar.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE