Evenimentul Zilei > Social > Scandal politic la Gorj! Liberal acuză că a fost agresat de polițiști în ziua alegerilor
Scandal politic la Gorj! Liberal acuză că a fost agresat de polițiști în ziua alegerilor

Scandal politic la Gorj! Liberal acuză că a fost agresat de polițiști în ziua alegerilor

Un localnic, membru al PNL, a acuzat că a fost agresat de trei polițiști, in ziua alegerilor

Anchetă declanșată de IPJ Gorj, imediat după alegerile prezidențiale. Ion Frumușelu, un bărbat din comuna Bărbătești, care este membru al PNL, a acuzat că trei polițiști i-au fi rupt două coaste în apropierea unei secții de votare, în ziua alegerilor.

IPJ Gorj a decis să facă o anchetă la Postul de Poliție Bărbătești, după ce un localnic, membru al PNL, a reclamat că ar fi fost agresat de trei polițiști, alegându-se cu fracturi la nivelul coastelor și cu răni la cap, potrivit digi24.ro.

.Cearta dintre localnic și oamenii legii ar fi avut loc duminică, în localitatea Bărbătești și a fost filmată de bărbat, care a transmis momentul în direct pe Facebook, el povestind ulterior unei agenții de presă cum a fost agresat de oamenii legii.

„Am fost agresat de polițiști.”

„S-a întâmplat duminică seară. Eram în live, pe Facebook. Am fost agresat de polițiști. Când s-a terminat votarea, eu am mers la secția de votare, în jurul orei 21.00, ca să aflu rezultatul votului. Eu nu m-am dus să intru înăuntru. Așteptam rezultatele votului afară. Nu am făcut niciun rău, am vorbit calm cu șeful Poliției de la mine, de aici. El m-a agresat, după ce l-a sunat președintele de comisie. Îmi spusese de pe zi că dacă mă mai prinde în fața secției de votare îmi dă 4.500 de lei amendă, nu am mai fost apoi, că mi-a fost frică. Am fost seară să văd cum a ieșit. Am ieșit cu 30 de voturi peste Dăncilă. Șeful de post mi-a sucit mâna la spate și a apăsat cu genunchiul pe spatele meu și atunci mi-au pârâit oasele. Am fractură, am certificat medico-legal, 16-18 zile. Am două coaste rupte. Au fost trei polițiști, unul m-a împins. La secție erau 10 polițiști. Ei au chemat ambulanța, că muream acolo, nu mai aveam aer. M-au pus jos, când m-au încătușat. M-au dus în Postul de Poliție și am căzut jos acolo. Merg până la CEDO cu ei. Medicii au vrut să-mi dea drumul de atunci, seară, că au zis că se repară coastele. Polițiștii au spus să îmi dea drumul acasă și am refuzat”, a declarat Ion Frumușelu, bărbatul din comună Bărbătești.

Pe transmisiunea live se vede cum unul din oamenii legii îl întreabă pe bărbat ce caută acolo , după care l-a încătușat și l-a dus la post unde i-a dat o amendă de 4.500 de lei.

Ion Frumușelu a fost transportat la spital

Ion Frumușelu a fost transportat de un echipaj de la Ambulanță, chiar din sediul Postului de Poliție, la spitalul din din Târgu-Cărbunești. „Apelul prin 112 a fost la 21.25, plecarea la caz a fost la 21.29, sosirea la fața locului a fost la 21.50. Avea un traumatism cranio-cerebral prin agresiune. La 22.20 au sosit la spital și a fost predat pacientul. A fost preluat din Postul de Poliție, de la Bărbătești, era plin de vânătăi și a refuzat tratamentul ca să vadă la spital că a fost bătut”, a precizat, Constantin Mitroi, directorul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj.

Potrivit IPJ Gorj, polițiștii din orașului Târgu-Cărbunești s-au sesizat din oficiu în privința purtării abuzive a celor trei polițiști.

„Că urmare a faptului că bărbatul, la solicitarea președintelui secției de votare și a polițistului care asigura pază, nu a părăsit incinta secției, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Bărbătești s-au deplasat la fața locului și au luat măsura încătușării și conducerii acestuia la sediul poliției, unde a fost sancționat cu LG 370/2004 pentru alegerea Președintelui României, republicată. Totodată, în cauză, polițiști din cadrul Poliției Orașului Târgu-Cărbunești s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă, în care se fac cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbunești”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de c