Evenimentul Zilei > Justitie > Scandal la unul dintre marile spitale din Capitală. Directorul Florin Secureanu a fost trimis în judecată
Scandal la unul dintre marile spitale din Capitală. Directorul Florin Secureanu a fost trimis în judecată

Scandal la unul dintre marile spitale din Capitală. Directorul Florin Secureanu a fost trimis în judecată

Florin Secureanu, fostul director al Spitalului „Malaxa” din București a fost trimis în judecată de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Potrivit anchetatorilor, Florin Secureanu este acuzat pentru săvârşirea a cinci infracţiuni de abuz în serviciu, dintre care două săvârşite în formă continuată.

Procurorii DNA au trimis în judecată, de acemenea, în același dosar, și pe reprezentantul unor societăţi comerciale, pentru complicitate la abuz în serviciu.

Potrivit unui comunicat al DNA, Secureanu şi-ar fi încălcat atribuţiile de serviciu prevăzute de legislaţia primară în sensul că, în calitate de manager al Spitalului Clinic “Nicolae Malaxa” din Bucureşti şi ordonator de credite, ar fi dispus, în perioada 2009 – 2016, efectuarea unor plăţi în cuantum total de 648.193 lei din fondurile unităţii sanitare către mai multe societăţi comerciale, printre care şi cele administrate de celălalt inculpat.

Ce au descoperit anchetatorii. Primele măsuri

Anchetatorii au descoperit în timpul cercetărilor că sumele de bani au fost achitate pentru operaţiuni comerciale care nu s-au derulat în realitate privind achiziţia unor produse şi servicii destinate unităţii medicale, cât şi pentru bunuri achiziţionate la preţuri şi de şase ori mai mare faţă de cele de achiziţie.

În acest context, Spitalul Clinic „Nicolae Malaxa” din Bucureşti s-a constituit parte civilă cu suma de 648.193 lei.

În cauză s-a instituit măsura sechestrului asigurător asupra unor bunuri imobile ce aparţin lui Secureanu.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Florin Secureanu a mai fost trimis în judecată de DNA, în mai 2017, pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare – cinci fapte, dintre care una cu consecinţe deosebit de grave – şi luare de mită, potrivit stirileprotv.ro

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: