Evenimentul Zilei > Social > Scandal de pomină în Marea Britanie. Un actor cunoscut a murit la numai câteva ore după ce a fost diagnosticat cu gastrită și trimis acasă
Scandal de pomină în Marea Britanie. Un actor cunoscut a murit la numai câteva ore după ce a fost diagnosticat cu gastrită și trimis acasă

Scandal de pomină în Marea Britanie. Un actor cunoscut a murit la numai câteva ore după ce a fost diagnosticat cu gastrită și trimis acasă

Cazuri incredibile de malpraxis au loc nu doar în România, ci și la case mai mari.

Actorul Toby Kirkup, cunoscut pentru rolurile jucate în Peaky Blinders și Emmerdale, a murit la numai câteva ore după ce medicii de la Huddersfield Royal Infirmary l-au trimis acasă spunându-i că nu are de ce să-și facă griji.

Trimis să moară acasă?

Bărbatul, în vârstă de 48 de ani, a fost internat la Huddersfield Royal Infirmary pe 29 august anul trecut. Se plângea că suferise dureri în piept și furnicături în brațe.

Medicii l-au diagnosticat, însă, cu gastrită și l-au trimis acasă.

Peste numai câteva ore, starea actorului s-a înrăutățit. Acesta a început să vomite și, în cele din uurmă, a suferit un stop cardiac care i-a fost fatal.

Cazul a ajuns în fața judecătorilor

Cazul a ajuns acum în fața Curții de Justiție Bradford. Investigațiile post mortem au stabilit că moartea lui Toby Kirkup a avut cauze naturale. Familia actorului ridică, însă, mari semne de întrebare cu privire la tratamentul de care acesta a avut parte. Părinții, fratele și fiica actorului au cerut o nouă expertiză medico-legală pentru malpraxis. Următoarea înfățișare a fost programată pentru 30 septembrie.

Cine a fost  Toby Kirkup?

Cariera TV a lui Toby Kirkup a început în 2015, când a fost distribuit în emisiunea The Mill de pe Chanel 4. Au urmat apoi rolurile în serialele Peaky Blinders și Emmerdale, roluri care l-au făcut cunoscut.

Toby a studiat arta dramatică la Universitatea din Huddersfield și, în afară de rolurile de televiziune, a încercat să se afirme și ca scriitor, scenograf și prezentator TV, informează The Sun.

Se poate confunda atacul de cord cu gastrita?

Gastrita apare atunci când mucoasa stomacului se inflamează după ce a fost deteriorată. Este o afecțiune obișnuită, cu o gamă largă de cauze. Pentru majoritatea oamenilor, gastrita nu este motiv de preocupare, mai ales că starea pacientului se îmbunătățește rapid sub tratament. Ce i-a făcut pe medici să confunde simptomele unui stop cardiac cu o afecțiunea atât de banală rămâne să afle justiția britanică.