O situație uluitoare zdruncină sistemul medical din Marea Britanie, după ce o tânără de 28 de ani, mamă a doi copii, a fost tratată pentru cancer deși ea era perfect sănătoasă. La trei ani distanță și după ce a suferit mai multe intervenții chirurgicale, Sarah Boyle a dat acum în judecată ministerul Sănătății de la Londra, informează Daily Mail.

La sfârșitul lui 2016, Sarah se prezenta pentru un control la Spitalul Universitar din Stoke, acolo unde i s-a spus dat o veste șocantă: suferă de cancer mamar! În următoarele luni, aceasta a început dureroasa luptă împotriva maladiei. Chimioterapia a lăsat-o slăbită și fără păr pe cap, dar, ce e mai grav, tânăra britanică a fost nevoită să își extirpe ambii sâni, care i-au fost înlocuiți cu implanturi.

Abia în iulie 2017 medicii au descoperit teribila eroare. Explicația lor a fost că au încurcat mostrele cu ale altei paciente. Incredibil e că operațiile la care a fost supusă au crescut riscul ca Sarah să fie diagnosticată în viitor cu teribila boală.

Acum, tânăra, mamă a doi copii, a dat în judecată NHS, sistemul medical național al Marii Britanii.