Evenimentul Zilei > Actualitate > Tragedie! A murit „mătușa Polly”, din serialul Peaky Blinders
Tragedie! A murit „mătușa Polly”, din serialul Peaky Blinders

Tragedie! A murit „mătușa Polly”, din serialul Peaky Blinders

Cunoscută pentru rolurile din „Peaky Blinders” şi „Harry Potter”, actriţa Helen McCrory a murit la vârsta de 52 de ani.

A murit „mătușa Polly”, din serialul Peaky Blinders. Anunțul a fost făcut de soţul ei, actorul Damian Lewis.

„Cu inima frântă vă anunţ că, după ce a luptat eroic cu cancerul, frumoasa şi minunata Helen McCrory a murit, liniştită, acasă, înconjurată de un val de iubire din partea familiei şi prietenilor. A murit aşa cum a trăit. Fără teamă”, a scris, pe Twitter, Damian Lewis.

În serialul „Peaky Blinders” interpreta rolul mătuşii Polly.

Peaky Blinders și mătușa Polly, un fenomen mondial

Gruparea Peaky Blinders (Șepcile Ascuțite) care a deținut controlul asupra orașului englezesc Birmingham între anii 1890 – 1920, a fost sursă de inspirație pentru un serial cu același nume, care s-a bucurat de un succes colosal.
Cadrul suprins în Peaky Blinders este unul mohorât, ploios, într-o mahala din Birmingham la începutul anilor 1919. Serialul surpinde familia de gangsteri condusă de personajul principal Tommy Shelby, acțiunea fiind plasată la câteva luni după terminarea Primului Război Mondial. Tema principală a seriei de succes face trimitere la dezvoltarea familiei Shelby. Aceasta ajunge una dintre cele mai puternice familii din Regatul Unit controlând contrabanda cu alcool și exportul către Statele Unite al Americii, într-o perioadă în care prohibiția era instituită dincolo de Ocean.

Familia Shelby era compusă din mătușa Polly și nepoții săi, Arthur, Tommy și John, capii bandei Peaky Blinders, vorbitori ocazional de o română stricată, datorită originilor rrome. Eroul principal Tommy este în centru acțiunii făcând bani negri din pariuri pe cursele de cai, taxe de protecție, contrabandă cu whisky și trafic cu cocaină. Capul găștii este sfâșiat de un conflict interior cu sine care se manifestă prin coșmaruri repetate compuse din amintiri de pe front domolite doar fumând opiu. Serialul schizează istoria orașului presărată cu infracțiuni, tulburări sociale provocate de munca grea, prost plătită și influența crescândă a comunismului.

Care este adevărul în legătură cu legenda Peaky Blinders?

În ciuda unor legende urbane legate de membrii găștii, trebuie spus că aceștia nu aveau lame de ras în beretele pe care le purtau, ele erau un element de lux, mult prea scump pentru a fi folosit de aceștia. Zoe Chamberlain a realizat un reportaj împreună cu profesorul de istorie Carl Chinn despre istoria familiei de gangsteri pentru Birmigham Live și a surprins mai multe detalii interesante.

Se pare că Billy Kimber a dezertat în timpul războiului. Pe lângă asta, el a fost un om foarte inteligent, cu o capacitate impresionantă de luptă și având o personalitate charismatică, magnetică, fiind totodată cel care a reunit toate bandele interlope. Acesta a urmat o serie de cursuri pentru a deveni un om de afaceri legal și a murit într-o casă de asistență medicală din Torquay la vârsta de 63 de ani, nu ucis de vreun Shelby.

Stilul de luptă al celor din grupare era catalogat ca fiind brutal, violent și de cele mai multe ori se solda cu moartea oponenților. Personajul principal, Thomas Shelby, nu are niciun corespondent în povestea reală a Șepcilor Ascuțite, el fiind inventat de regizor pentru a da o culoare romantică serialului.

Interesant de știut în legătură cu seria Peaky Blinders este faptul că mare parte din show a fost filmat în Liverpool, nu în Birmingham. Pe parcursul celor patru sezoane s-au fumat circa 12.000 de țigări de către actori în timpul filmărilor. Helen McCrory, cea care o joacă pe Mătușa Polly, a învățat accentul din Birmigham urmărindu-l pe Ozzy Osbourne. Rapper-ul Snoop Dogg și „the late David Bowie” sunt unii dintre cei mai mari fani ai serialului.