Fostul locatar de pe Dowming Street a fost fotografiat părăsind un restaurant din cartierul londonez Mayfair, la zece zile după întoarcerea de la Washington DC cu avionul privat, luna trecută, potrivit presei britanice.

Surse au declarat ziariștilor că Tony  Blair, în vârstă de 67 de ani, a solicitat o scutire specială de la regulile de carantinare de două săptămâni, dar ministerul britanic de Externe nu i-a acordat dispensa cerută.

Fostul lider laburist ar fi susținut că a fost sfătuit să respecte regulile pentru participarea la „conferințe internaționale”, după ce a călătorit în Statele Unite pentru o ceremonie de la Casa Albă.

Cu toate acestea, excepția cu privire la „conferințele internaționale” se aplică diplomaților, personalului organizațiilor internaționale și oficialilor de la conferințele internaționale cărora li s-au „acordat privilegii și imunități”.

Or, la ora actuală, Tony Blair este considerat un simplu cetățean.

Un purtător de cuvânt al lui Blair a declarat că evenimentul la care a participat a fost o „conferință diplomatică” cu ocazia semnării de către Israel a unor acorduri de normalizare a relațiilor diplomatice cu cu  Bahrain și cu Emiratele Arabe Unite.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE