Într-un interviu acordat Daily Mirror, Blair, care s-a aflat în fruntea Partidului Laburist din 1994 în 2007, nu vizează nici un loc de deputat în cadrul apropiatelor alegeri din 8 iunie, nici să repreia conducerea fostului său partid.

„Acest Brexit m-a motivat direct pentru a mă implica în politică”, a declarat Tony Blair, acum de 63 de ani,. „Trebuie să-ți mânjești mâinile și eu o voi face. Știu că din clipa în care voi scoate capul o să-mi atrag un potop de critici, dar trebuie s-o fac.”

Și fostul premier din perioada 1997 – 2007 a adăugat:

„Nu vreau să ajung în situația să nu fi deschis gura în acest moment istoric, că aceasta ar însemna că nu am nimic de făcut în această țară. Și nu este cazul.”

Blair a dat de înțeles că ar dori să inițieze o nouă formațiune politică:

„Nu sunt sigur că pot iniția o mișcare politică, dar cred că există un ansamblu de idei pe care mulți oameni le-ar susține.”

Cu toate acestea, fostul premier nu vrea să meargă împotriva votului britanicilor care s-au pronunțat pentru ieșirea din UE. Dorința sa pare să fie de a împiedica un Hard Brexit:

„Există o parte a Partidului Conservator care este decis să ajungă la acest Brexit cu orice preț. Or, piața unică europeană era Liga Campionilor în materie comercială. Un acord economic (între Marea Britanie și UE – n.r.) ar fi un fel de divizia a doua. Ne exilăm noi înșine.”