Practic, toţi cei şase componenţi ai lotului au reuşit performanţa de a intra în posesia unei distincţii, palmaresul din acest an fiind superior celui precedent, când toate cele şase medalii au fost de bronz.
Cine sunt medaliaţii
Cei doi olimpici medaliaţi cu argint sunt Dumitru Călugăru (clasa a VIII-a/Şcoala Generală “Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu) şi Ioan Ignat (clasa a VIII-a/Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân” din Constanţa). Medaliile de bronz au fost cucerite de Lucica Ştefania Moroianu (clasa a IX-a/Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân” din Constanţa), Camelia Diaconu (clasa a VIII-a/Colegiul Naţional “Emil Racoviţă” din Iaşi), Elena Oana Băran (clasa a IX-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), respectiv Daniel Adrian Aleca (clasa a VIII-a/ Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân” din Constanţa).
Peste 200 de elevi concurenţi
Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru juniori este un concurs de tip integrativ, în care elevii susţin trei probe (două teoretice individuale şi una practică, pe echipe formate din trei membri) la trei discipline (chimie, biologie şi fizică). La ediţia din acest an au fost prezenţi 252 de elevi din 40 de ţări.