Evenimentul Zilei > International > Șapte copii au murit și alți 57 sunt răniți după ce tavanul clasei în care învățau a căzut peste ei
Șapte copii au murit și alți 57 sunt răniți după ce tavanul clasei în care învățau a căzut peste ei

Șapte copii au murit și alți 57 sunt răniți după ce tavanul clasei în care învățau a căzut peste ei

Șapte copii au murit în capitala Kenyei, Nairobi, alți 57 fiind răniți după prăbușirea tavanului clasei lor luni dimineață, susțin surse spitalicești.

În acest moment, nu se cunoaște cauza accidentului, dar autoritățile au avertizat anterior cetățenii cu privire la riscurile imense la care se supun cetățenii care locuiesc în cele 30-40.000 de clădiri ridicate fără aprobare în Nairobi.
„Șapte elevi au murit, alții fiind răniți după prăbușirea unei săli de clasă la Academia Talentelor din Dagoretti”, au postat pe Twitter reprezentanții St John Ambulance, salvatori care au fost implicați în eforturile de căutare și salvare.
Între timp, se pare că 57 de elevi sunt răniți și au fost duși la spital pentru tratament, potrivit domnului Cyrus Oguna, purtătorul de cuvânt al guvernului.
Sute de locuitori revoltați din Dagoretti, o zonă săracă în care mulți cetățeni locuiesc în case improvizate, au apărut imediat la locul dezastrului, unde salvatorii munceau printre dărâmături.
„Șapte persoane și-au pierdut viața, este un accident foarte grav”, a declarat șeful poliției din zonă, George Seda.