Sandu: "Când mă gândesc la francezi, tremur de frică!"

Sandu: "Când mă gândesc la francezi, tremur de frică!"

Preşedintele FRF ne pregăteşte pentru un eşec împotriva "cocoşilor".

Cu câteva zile înaintea meciului cu Franţa, Mircea Sandu i-a mai transmis un mesaj discret lui Victor Piţurcă. Temându-se de un eşec la Constanţa, „Naşu’“ a dat de înţeles că tricolorii nu sunt suficient de bine pregătiţi pentru această confruntare.   EVZ: Cum va fi meciul de sâmbătă, cu Franţa? Mircea Sandu: Va fi o partidă extrem de dificilă. Franţa poate să alcătuiască lejer trei formaţii cu jucători de aceeaşi valoare, care să pună mari probleme naţionalei noastre. Numai când mă gândesc la Benzema, Henry, Ribery, mi se face pielea de găină şi tremur de frică!

Ce şanse avem de victorie? Naţionala României trebuie să se antreneze extraordinar, ca să poată emite pretenţii la victorie. De ce să nu sperăm la trei puncte cu Franţa? România a bătut Turcia, Rusia, Spania. Totul este ca băieţii să aibă încredere în ei şi să se pregătească aşa cum trebuie.  Ce părere aveţi de atitudinea francezilor, care vin la Constanţa fără a susţine vreun antrenament şi fără a fi prezenţi la conferinţa de presă? Aşa e naţia lor. Domenech îşi ia toate măsurile ca să nu perturbe programul pe care l-a impus jucătorilor săi. Dacă francezii nu vor respecta regulamentul în legă tură cu presa, vor fi sancţionaţi de FIFA. În urmă cu câteva săptămâni, aţi dat de înţeles că n-aţi mai candida pentru un nou mandat la preşedinţia FRF...  Toate la timpul lor. Până la alegeri, mai avem un an şi jumătate. În acest timp, mai am destule de făcut. Vă aşteptaţi ca nicio echipă românească să nu se califice în grupele Cupei UEFA? Doar Dinamo m-a surprins în mod neplăcut. În rest, era greu pentru celelalte echipe să ajungă mai departe. Înainte de meciuri, am spus că Dinamo şi Poli Timişoara au cele mai mari şanse de calificare. Vasluiul a fost mult mai aproape, iar Dinamo a deziluzionat total. Este o dovadă că nu suntem pregătiţi să avem atâtea formaţii în cupele europene?  Nu suntem deloc pregătiţi. Nu ne putem compara cu Spania, care are opt echipe, sau cu Olanda, care are şase echipe. Să se facă investiţii, apoi să se emită pretenţii. Suntem pretenţioşi într-o ţară în care infrastructura e zero. Din 2012, vom avea şi mai puţine echipe în cupele europene.

PROBLEME

Ne puteți urmări și pe Google News

Contra - lăsat pe din afară, Codrea - accidentat

Meciul România - Franţa, programat sâmbătă, la Constanţa, ar putea fi ultimul pentru Victor Piţurcă. Selecţionerului i s-a pus în vedere, public, să câştige partida contra „cocoşilor“, altfel va fi destituit. Tricolorii se reunesc astăzi, la ora 12.00, la „Casa Fotbalului“, apoi se vor deplasa, cu autocarul, la Constanţa. Stelistul Mirel Rădoi s-a accidentat la meciul cu CS Otopeni şi va absenta cu Franţa. Selecţionerul a renunţat la Cosmin Contra şi la Paul Codrea. Primul nu are meciuri în picioare la Getafe, iar cel de-al doilea s-a accidentat ieri, la meciul Siena - Roma, 1-0.