Evenimentul Zilei > Monden > S-a vândut celebrul pistol folosit de Sean Connery în primul „James Bond”. Ce sumă credeţi că s-a obţinut?
S-a vândut celebrul pistol folosit de Sean Connery în primul „James Bond”. Ce sumă credeţi că s-a obţinut?

S-a vândut celebrul pistol folosit de Sean Connery în primul „James Bond”. Ce sumă credeţi că s-a obţinut?

Pistolul folosit de actorul Sean Connery în „Dr. No", primul film din seria „James Bond”, a fost vândut joi, la o licitaţie din Beverly Hills.

Celebrul pistolul folosit de Sean Connery în primul „James Bond” a fost vândut pentru suma record de 256.000 de dolari.

Celebrul pistol Walther PP folosit de Sean Connery în primul James Bond a fost vândut pentru suma de 256.000 de dolari, a anunţat casa de licitaţii Julien’s din Beverly Hills. Cumpărătorul pistolului lui James Bond este un fan american care doreşte să rămână anonim. Sean Connery, care a murit în octombrie la vârsta de 90 de ani, a folosit micul pistol în „Dr. No” din 1962.

Pistolul semi-automat nefuncţional Walther PP a fost folosit în filmul din 1962 de Connery

În acest lungmetraj, agentul secret britanic primeşte ordinul de a-şi schimba vechiul Beretta cu un Walther. „Americanii din CIA nu jură decât pe el”, primeşte asigurări Bond.

Pistolul Walther, în diferitele sale versiuni, a rămas arma preferată a lui „007” circa 25 de filme mai târziu. Arma vândută joi, neutralizată, este unul dintre cele două accesorii folosite de Sean Connery în primul film din seria „James Bond”. El a aparţinut armurierului filmului până când a fost scos la licitaţie în 2006.

De ce a ales colecţionarul Lanigan (foto) să vândă pistolul acum după ce l-a avut atât de mult timp? El a răspuns: „Colecția mea s-a schimbat și interesele mele s-au schimbat de-a lungul anilor. Trebuie să găsească o altă casă și să fie alături de cineva care îi dă dragostea pe care o merită legendarul pistol”.

La aceeaşi licitaţie au mai fost adjudecate, printre altele, o cască purtată de Tom Cruise în filmul “Top Gun” şi sabia folosită de Bruce Willis în “Pulp Fiction”.

Celebrul Walther a fost unul dintre cele 500 de obiecte simbolice ale cinematografiei hollywoodiene scoase la vânzare de Julien’s Auctions în cadrul unei vânzări speciale joi. Pe catalog a figurat şi casca de pilot de luptă purtată de Tom Cruise în „Top Gun”, care s-a vândut pentru 108.000 de dolari.

Lansarea următorului „James Bond”, ultimul cu Daniel Craig în rolul lui „007”, a fost amânată din cauza pandemiei de COVID-19, fiind în prezent programată pentru aprilie 2021.

Adesea privit de către fanii „James Bond” – şi de unii dintre succesorii săi în rol – drept cel mai bun „007” de pe ecran, Sean Connery a interpretat personajul de şase ori, fără a lua în calcul rolul din filmul ”neoficial” „Never Say Never Again”,  scrie variety.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: