Misterele evadării secolului, dezlegate. Cine a jucat rolul expertului "James Bond"

Misterele evadării secolului, dezlegate. Cine a jucat rolul expertului "James Bond"

Enigma spectaculoasei fugi din Japonia a fostului șef al Alianței Renault-Nissan-Mitsubishi, Carlos Ghosn, a fost dezlegată, Acum, autoritățile japoneze încearcă să-i aducă în fața justiției pe complicii americani ai omului de afaceri.

În decembrie anul trecut, o știre făcea înconjurul lumii. Carlos Ghosn, fostul șef al Alianței Renault-Nissan-Mitsubishi, reușea să fugă din Japonia, unde era cercetat pentru mai multe infracțiuni economice.

Aflat în arest la domiciu, Ghosn ajungea, la bordul unui avion privat, în Turcia. De acolo, controversatul om de afaceri avea să-şi continuae drumul spre Liban, patria soţiei sale, o țară cu care Japonia nu are acord de extrădare.

Ne puteți urmări și pe Google News

După luni de cercetări, anchetatorii au reușit să dezlege până în cele mai mici detalii spectaculoasa evadare.  Ghosn a fost ascuns în cutia unui instrument muzical de complicii săi americani și a reușit astfel să ajungă  la bordul avionului privat cu care a părăsit Japonia.

Cine a pregătit spectaculoasa evadare?

Pe 20 mai 2020, autorităţile americane au arestat două persoane — pe Michael Taylor, un veteran al Forțelor Speciale ale Statelor Unite,  şi pe fiul său Peter, la solicitarea investigatorilor din Japonia. Se crede că aceștia ar fi primit nu mai puțin de 862,500 dolari americani pentru a pune la punct evadarea demnă de filmele cu James Bond.

Acum, însă, Michael Taylor și fiul său Peter riscă ani grei de închisoare, pentru că autoritățile americane  par hotărâte să-i extrădeze în Japonia. Avocații Departamentului de Justiție al SUA au cerut  judecătorului să respingă cererea prin care avocații celor doi  încearcă să împiedice extrîdarea,

„Statele Unite au un interes puternic în rezolvarea promptă a cererilor de extrădare transmise de Japonia”, se arată în întțmpinarea trimisă instanței de procurorul american  Stephen Hassink .

Cei doi bărbații din Massachusetts sunt căutați de autoritățile din Japonia pentru a fi trimiși în fața instanței sub acuzația că l-au ajutat să evadeze pe  Ghosn, care fusese eliberat pe cauțiune și aștepta să fie judecat pentru infracțiuni economice

Carlos Ghosn a mărturisit ulterior că a luat decizia de a fugi pentru că nu se putea aștepta la un proces echitabil, dat fiind că împotriva sa a fost organizat un complot pentru a-l înlătura de la conducerea celei mai puternice alianțe auto din lume.

 

 

Exorcistul-șef al Vatican spune adevărul despre oamenii posedați de demoni. Imagini

Val de mișcări suspecte în SUA. „Stăpânii Universului” abandonează vasul care se scufundă