Misterul din spatele fugii lui Ghosn. Cine l-a ajutat să dispară din Japonia

Misterul din spatele fugii lui Ghosn. Cine l-a ajutat să dispară din Japonia

Fostul președinte al Alianţei Renault–Nissan–Mitsubishi, Carlos Ghosn, a fost însoțit în zborul secret prin care a reușit să fugă din Japonia de doi americani care au experiență în activitatea de securitate privată.

Unul dintre însoțitorii săi a făcut parte din Beretele Verzi și are o experiență vastă în extragerea ostaticilor, dar a fost și el închis în trecut, informează The Japantimes.

În fișa zborului secret de la Osaka la Istanbul nu figura numele de Ghosan, ci cel al americanilor Michael Taylor și George-Antoine Zayek.

Taylor și-a început cariera ca parașutist al forțelor speciale înainte de a lucra sub acoperire pentru forțele de ordine din SUA și a construit o firmă de securitate care are contracte în întreaga lume. El este prezentat ca o persoană care s-a găsit pe ambele părți ale legii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ghosn a fugit în Liban,  acolo unde este și cetățean. Țara sa nu are niciun tratat de extrădare cu Japonia, de unde a ieșit pe cauțiune în așteptarea procesului asupra acuzațiilor de fraudă financiară.

Detaliile despre cum a scăpat fostul șef Nissan Motor Co. sunt foarte vagi. El a spus într-o declarație dată în Liban că a fugit fără ajutorul familiei sale.

Fostul director general al alianţei auto a fost arestat în Japonia în urmă cu un an, fiind acuzat de fraudă, inclusiv de deturnarea unor fonduri ale companiei către un dealer auto pe care îl controla.