S-a făcut pârtie pentru Vladimir Putin. Liderul de la Kremlin are viitorul asigurat până în 2036

S-a făcut pârtie pentru Vladimir Putin. Liderul de la Kremlin are viitorul asigurat până în 2036

Doar o formalitate mai este de îndeplinit pentru ca Vladimir Putin să poată candida la președinție până în 2036.

Parlamentarii din Rusia au făcut primele demersuri pentru a-i permite lui Vladimir Putin să rămână președinte până în anul 2036. În vârstă de 68 de ani, liderul de la Kremlin ar trebui să se retragă la finalul acestui mandat, care se va consuma în 2024. În Rusia există o lege care nu permite șefului statului să dețină mai mult de două mandate consecutive. Însă, în această vară, au fost instituite câteva reforme constituționale, ce au fost validate prin vot naționale.

„Amendamentele au rolul de-a consolida națiunea noastră”

„Sunt absolut convins că facem un lucru corect pentru Rusia prin adoptarea amendamentelor pentru actuala Constituție. Amendamentele au rolul de-a consolida națiunea noastră și vor crea condițiile pentru dezvoltarea progresivă a țării noastre în deceniile viitoare”, spunea Vladimir Putin în vară.

Ne puteți urmări și pe Google News

Proiectul a trecut fără complicații de camera inferioară a Dumei de Stat

Astfel, Vladimir Putin va putea să candideze în continuare și să dețină puterea, dacă va fi reales președinte al Rusiei. Proiectul de lege ce a fost înaintat Parlamentului luna trecută resetează numărul de mandate deținute de actualii și foștii președinți. Membrii Dumeri de Stat din camera inferioară au votat proiectul de lege fără să aibă mai dileme. Acum, mai este nevoie de o simplă formalitate. Proiectul de lege mai are nevoie de sprijinul senatorilor, dar și de Vladimir Putin, care trebuie să semneze legea, conform themoscowtimes.com.

Avalanșă de acte juridice trimise în Parlament

Proiectul de lege ce vizează limitele mandatului prezidențial face parte dintr-un draft de zeci de acte juridice înaintate către Parlament, într-un ritm intens, pentru a alinia legislația rusă la reformele constituționale care au intrat în vigoare în luna iulie a acestui an.

Pentru a menține suspansul, liderul de la Kremlin nu s-a lansat în speculații și nu a afirmat ferm dacă va candida din nou, în 2024, pentru funcția de președinte al Rusiei.