Rusia acuză Libia că antrenează rebeli sirieni

Rusia acuză Libia că antrenează rebeli sirieni

Ambasadorul rus la ONU a acuzat miercuri guvernul libian că adăposteşte o tabără de antrenament pentru rebelii sirieni ce au acţionat împotriva regimului de la Damasc, informează Agerpres.

“Avem informaţii potrivit cărora există în Libia, cu sprijinul autorităţilor, un centru de antrenament special pentru rebelii sirieni. Aceste persoane sunt trimise apoi în Siria pentru a ataca guvernul la faţa locului”, a declarat Vitali Ciurkin în timpul unei reuniuni a Consiliului de Securitate dedicată Libiei, în prezenţa primului ministru interimar Abdel Rahim al-Kib. “Situaţia este total inacceptabilă pe plan legal şi astfel de activităţi subminează stabilitatea în Orientul Mijlociu”, a adăugat ambasadorul, provocând furia responsabilului libian. Diplomatul rus a subliniat de asemenea că ţara sa este sigură că organizaţia extremistă “Al Qaida este prezentă în Siria”. Rusia, aliat al Damascului, membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU, la fel ca China, a blocat până în prezent două rezoluţii ale occidentalilor ce condamnă represiunea rebeliunii de către regimul lui Bashar al-Assad.

Printre altele, Ciurkin a cerut încă o dată ca NATO să prezinte scuze pentru atacurile lansate anul trecut împotriva regimului lui Muammar Gaddafi în Libia şi care s-au soldat cu victime din rândul populației.

Ne puteți urmări și pe Google News