Rugăciuni și ritualuri șamanice pentru câștigarea războiului din Ucraina, în locul de baștină al ministrului Serghei Șoigu

Rugăciuni și ritualuri șamanice pentru câștigarea războiului din Ucraina, în locul de baștină al ministrului Serghei Șoigu Sursa: dreamstime.com

Şamanii din Tuva, regiunea natală a ministrului rus al Apărării, Serghei Şoigu, au desfăşurat miercuri un ritual în speranţa victoriei Rusiei în războiul cu Ucraina. De asemenea, în timpul ceremoniei, s-au rugat spiritelor pentru sănătatea soldaţilor ruşi.

Evenimentul a avut loc în dimineața zilei de miercuri, în ziua solstițiului de vară, conform declarațiilor unui reprezentant al organizației religioase a șamanilor din Tuva, Adîg-Eeren.

 El a explicat că această zi este considerată extrem de puternică din punct de vedere energetic și că este important să se apeleze la sprijinul spiritelor și al strămoșilor pentru a asigura un tranzit în siguranță în timpul verii.

Ritualul șamanic s-a desfășurat în mai multe părți ale Rusiei

Ritualul, care implică comunicarea șamanilor cu spiritele, a avut loc într-un loc numit Mongun-Bulak, situat în Republica Tuva. Acest ceremonial a fost desfășurat și în alte regiuni ale Federației Ruse unde există comunități de șamani, a adăugat Adîg-Eeren.

Ne puteți urmări și pe Google News

Şamanii au cerut spiritelor bunăstare pentru umanitate, victoria soldaţilor noştri în operaţiunea militară specială şi sănătate pentru ei”, a mai indicat el în numele organizaţiei şamanilor.

În regiunea respectivă, locuiește și Kara-ool Dopciun-ool, șamanul suprem al Rusiei. Tuva, regiunea natală a ministrului apărării, Serghei Șoigu, este cunoscută ca una dintre cele mai sărace regiuni din Rusia în ceea ce privește calitatea vieții. Aici, 34,1% din populație trăiește sub pragul sărăciei.

În ciuda peisajului auster, lui Serghei Șoigu îi place să-și petreacă vacanțele în Tuva, inclusiv împreună cu președintele Vladimir Putin. Șoigu a construit chiar mai multe facilități private acolo pentru a petrece vacanțele împreună cu șeful statului.

De la declanșarea invaziei în Ucraina până în data de 12 iunie, s-a confirmat că cel puțin 322 de militari din Tuva și-au pierdut viața, conform informațiilor publicate de Mediazona, o publicație independentă rusă (considerată „indezirabilă” de autorități).

Dar jurnaliştii de la Mediazona declară că este posibil ca numărul real al localnicilor ucişi în războiul din Ucraina să fie de câteva ori mai mare. În 2022, numărul beneficiarilor de pensii de urmaş în Tuva a crescut de peste cinci ori într-un an. Familia unuia dintre militarii din Tuva ucişi în Ucraina a fost recompensată cu lemne de foc, potrivit Agerpres.