Roșiile nu trebuie depozitate în frigider. Trucuri pentru a avea tomate proaspete
- Cristian Raducanu
- 5 iulie 2024, 20:15
România. De mici am fost învățați că pentru a rămâne proaspete alimentele, fructele și legumele trebuie ținute în frigider. Nu mulți sunt cei care cunosc faptul că regula nu se aplică și pentru roșii.
Cum să te bucuri de roșii proaspete
Deși multe gospodine cu experiență în ale bucătăriei fac acest lucru nu înseamnă neapărat că este indicat Dimpotrivă chiar, experții în domeniul medical avertizează că nu este indicat ca anumite legume și fructe, roșii inclusiv, să fie depozitate în frigider.
Tomatele au nevoie de mai multă atenție atunci când sunt depozitate. În anumite condiții de depozitar, textura roșii, gustul și culoarea legumei se modifică. Însă dacă sunt ținute la rece procesul de coacere de oprește brusc. Tomatele secretă etilenă, o substanță care face ca pulpa roșiilor să devină dulce și suculentă pe măsură ce procesul de coacere continuă.
Temperaturile scăzute inhibă secreția enzimei respective prin urmare nu veți mai avea aceleași roșii gustoase și suculente dacă țineți legumele la frigider. De asemenea, temperaturile scăzute din frigider strică aspectul și gustul tomatelor.
Greșeala pe care o fac multe gospodine
Roșiile fac parte din categoria de legume care se strică repede. De regulă, trebuie consumate pe loc, imediat după ce au fost tăiate. Dacă nu, gustul și forma se schimbă, mai ales dacă afara sunt temperaturi caniculare.
Dacă nu vreți să mâncați roșii mucegăite evitați să le puneți la frigider. Temperaturile scăzute și umezeala din frigider vor face ca pielița să se încrețească și într-un final le veți arunca pentru că nu mai sunt bune de consumat, nici pentru bulion măcar. Nu-și dorește nimeni paste făcute cu bulion din roșii lovite de mucegai.
Roșii și alte legume care nu trebuie depozitate la rece
Pe lângă roșii, lista legumelor care nu trebuie ținute la frigider este completată de ceapă, castraveți, vinete, fasolea verde, busuiocul sau cartofii, de orice fel. La capitolul fructe specialiștii ne recomandă să nu depozităm la rece bananele, lămâile, portocalele, merele, perele, kiwi, piersici, prunele sau bananele. Dacă le țineți la rece se strică mai repede decât dacă le-ați depozita la temperatura camerei.