Evenimentul Zilei > Actualitate > Românii vor să se vaccineze, dar statul le pune ”bețe-n roate”. Surpriză neplăcută la centrele de vaccinare
Românii vor să se vaccineze, dar statul le pune ”bețe-n roate”. Surpriză neplăcută la centrele de vaccinare

Românii vor să se vaccineze, dar statul le pune ”bețe-n roate”. Surpriză neplăcută la centrele de vaccinare

Duminică dimineață, vaccinarea anti-Covid este blocată din cauza unor probleme tehnice. Astfel, sute de români au fost nevoiți să stea la cozi infernale pentru a se imuniza.

Duminică, procesul de vaccinare a avut de suferit din cuaza unor probleme tehnice, iar sute de persoane au avut parte de o supriiză mai puțin plăcută când au ajuns la centrele de vaccinare: cozi interminabile.

Medicii au povestit că nu pot fi introduse în sistem persoanele care vin și se vaccineaza la liber. Practic nu le pot fi eliberate acele adeverințe de vaccinare. Medicii au mai povestit că doar cei care au venit cu programare s-au putut vaccina.

Zeci de oameni au așetptat chiar și câte  3 ore la coadă, tocmai pentru a obține documentul ce la va garanta revenirea la normalitate. Aceștia spun că vor să scape de restricțiile impuse odată cu introducerea obligativității prezentării certificatului verde în mall-uri și mai multe instituții publice.

„Baza de date a DEPABD este nefuncționala, de aici eroare pe tableta STS de transmitere a datelor automat în RENV. În RENV se pot introduce direct datele persoanelor vaccinate. Deși, din ce mi s-a transmis, aplicatia coronaforms funcționează acum, deci ar trebui sa funcționeze si tabletele STS. Acestea sunt informatiile actuale!”, a transmis Valeriu Gheorghiță, în jurul orei 10:30.