Evenimentul Zilei > Economie > Românii tremură. După restricții, urmează tăierea salariilor? Pierderile din economie sunt uriașe
Românii tremură. După restricții, urmează tăierea salariilor?  Pierderile din economie sunt uriașe

Românii tremură. După restricții, urmează tăierea salariilor? Pierderile din economie sunt uriașe

Astăzi, 29 martie, după miezul nopții, mai mulți cetățeni din București, Timișoara, Pitești, Brașov, Constanța și Sibiu au ieșit să protesteze împotriva restricțiilor noi impuse de autorități. Oamenii au cerut demisia prim-ministrului Florin Cîțu și a șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. Economistul Adrian Câciu condamnă noile restricții impuse de guvernarea statului român. “Fiecare zi de restricții suplimentare înseamnă o pierdere de 20 de milioane de euro pentru economia din București”, a spus economistul Câciu.

Economistul Adrian Câciu condamnă noile măsuri impuse de statul român pentru stoparea răspândirii coronavirusului. Din cauza restricțiilor, capitala României a pierdut aproximativ 10 miliarde de euro anul trecut, în timp ce fiecare zi la care se adaugă măsuri suplimentare de prevenire a răspândirii coronavirusului impune o pierdere de 20 de milioane de euro din economia Bucureștiului. 

“Fiecare zi de restricții suplimentare înseamnă o pierdere de 20 de milioane de euro pentru economia din București. Acestea se adaugă celor 50 de milioane euro/zi pierdere urmare a restricțiilor inițiale, unele care se tot perpetuează de un an. Economia Bucurestiului – o economie de peste 56 miliarde euro/an – a pierdut în jur de 10 miliarde de euro în anul 2020. Cine plătește această pierdere, acest prejudiciu? Alin Stoica? Florin Cîțu? Trompetele puterii?”, a transmis economistul Adrian Câciu. 

Adrian Câciu semnalizează tăierea salariilor din mediul privat

Potrivit lui Adrian Câciu, modificarea restricțiilor și impunerea măsurii de stopare a activității magazinelor începând cu ora 18.00 determină tăierea salariilor din mediul privat.

“Închiderea magazinelor de la ora 18 – atenție, de miercuri incidența în București va fi de peste 7,5 la mie, ceea ce înseamnă că închiderea va fi pe toată săptămâna – înseamnă tăieri de salarii pentru angajații acelor magazine. Repet: SE TAIE SALARIILE ÎN PRIVAT! Angajaților nu li se vor plăti orele diferență.

Aștept ca Florin Cîțu, care se substituie Curții de Conturi a României, să „impună” (ce înseamnă să nu ai școală și să confunzi termenii a impune versus a dispune) recuperarea prejudiciilor create celor peste 20.000 de angajați afectați.

Prejudiciile se vor recupera, după caz și funcție de ierarhie prin regres de la Alin Stoica, Raed Arafat, Vlad Voiculescu și Florin Cîțu. În solidar și Stelian Ion fiindcă a avizat HG 348/2021”, s-a exprimat economistul Adrian Câciu. 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.