Evenimentul Zilei > Actualitate > Românii află mâine cum vor sărbători de Paște. Întâlnire decisivă între autorități și liderii cultelor religioase
Românii află mâine cum vor sărbători de Paște. Întâlnire decisivă între autorități și liderii cultelor religioase

Românii află mâine cum vor sărbători de Paște. Întâlnire decisivă între autorități și liderii cultelor religioase

Pentru a stabili cum vor putea sărbători oamenii Paștele, reprezentanții autorităților se vor afla față în față cu liderii religioși.

Mulți români se întreabă în ce condiții vor putea să sărbătorească Paștele. Este vorba și despre cei ortodocși, dar și despre catolici. Joi va avea loc o întâlnire între reprezentanții au autorităților din România și liderii cultelor religioase. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a vorbit despre evenimentul de joi.

Raed Arafat și Florin Cîțu vor discuta cu reprezentanții cultelor despre Sărbătorile Pascale

Nu este sigur că la finalul acestei întrevederi vor române niște lucruri bătute în cuie. „Cred că toată lumea a auzit ce a zis și președintele, și premierul. Ideea este ca lumea să meargă la Înviere.

Concluzii încă nu sunt trase. Urmează discuții între toți reprezentanții cultelor. Va fi prezent și domnul prim-ministru, și eu. Concluziile vor fi trase în următoarele două zile. Vedem dacă va mai fi nevoie de timp pentru a se lua decizii după această întâlnire.” A afirmat Raed Arafat la Antena 3.

„Intenția este să fie participare la sărbătorile religioase”

În cazul în care credincioșii vor avea acces la Înviere, ei trebuie să respecte anumite reguli impuse în timpul pandemiei de coronavirus. Raed Arafat a mai avertizat că în valul al treilea problemele sunt mult mai mari decât în cele precedente. Iar oamenii trebuie să conștientizeze pericolul. „Intenția este să fie participare la sărbătorile religioase.

Dar asta nu înseamnă că nu vor trebui respectate reguli. Acum, mai multe persoane vin cu probleme mai grave la spital. Mulți fac teste acasă, cred că sunt negativi, și ajung într-un târziu la spital.” A mai afirmat șeful de la DSU.

Acuzat de anumite voci că este musulman și nu rezonează cu Sărbătorile Pascale, oficialul a afirmat că este parte a acestei societăți. „Eu făceam gărzile colegilor, pentru ca ei să poată sărbători Paștele. Mereu m-am considerat parte a societății românești”. A spus Raed Arafat.