Ridzi dă vina pe firmele care au organizat Ziua Tineretului

Ridzi dă vina pe firmele care au organizat Ziua Tineretului

Ministrul Monica Iacob-Ridzi a recunoscut astăzi, în şedinţa comisiei de anchetă, că nu poate justifica cheltuirea a 100.000 de euro şi a dat vina pe cele două firme contractate să organizeze acţiunile dedicate Zilei Tineretului, Artisan şi Mark. Ea a spus că se gândeşte să le dea în judecată şi a susţinut că angajaţii ministerului nu au informat-o cu privire la acţionariatul comun al celor două firme. Ridzi a declarat că nu a ştiut nici că scena şi trupele care au cântat în Costineşti au fost plătite de Media Pro.

Într-un dialog cu deputatul PSD Aura Vasile, ministrul Ridzi a speculat destinaţia celor 100.000 de euro care sunt diferenţa între suma alocată de minister şi cea cheltuită. În opinia ministrului Tineretului, este posibil ca firmele Artisan şi Mark să fi investit banii în contracte de publicitate."Noi nu am plătit pentru aşa ceva, este posibil ca acolo să fie banii. Din păcate, firmele refuză orice dialog cu ministerul", a declarat conducătorul MTS.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, Monica Iacob Ridzi motivase diferenţa de 100.000 de euro prin discrepanţele de nivel financiar dintre bugetul alocat şi cheltuielile MTS."Prin nota de oportunitate, suma totală alocată a fost aceea de aproximativ 800.000 de euro, dar suma totală a fost aceea în jur de 600.000 fără TVA, iar cu TVA ajungem la suma de în jur de 700.000 de euro", a susţinut ministrul.Conform contractului încheiat între MTS şi cele două firme, acestea din urmă erau obligate să anunţe ministerul despre orice subcontractant.

Monica Iacob Ridzi a anunţat că a trimis o adresă către Artisan şi Mark pentru a prezenta o listă cu eventuali subcontractanţi, dar ministerul pe care îl conduce nu are nicio modalitate de a impune acest răspuns. Ministrul Tineretului a declarat că se gândeşte să acţioneze în instanţă cele două firme.

Ne puteți urmări și pe Google News

Preşedintele comisiei de anchetă, deputatul PNL Alina Gorghiu, de profesie avocat, a spus că Monica Ridzi nu are niciun motiv să dea în judecată firmele cu care a încheiat contracte. "Nu văd cum ar putea să le dea în judecată când procesele-verbale din minister sunt semnate de domnia sa", a precizat Alina Gorghiu.

Ministrul "Nu ştiu"

În condiţiile în care demnitarul PD-L a susţinut, pe parcursul audierilor, că nu a ştiut despre acţionariatul celor două firme, Gorghiu i-a atras atenţia că printre documentele depuse de cele două firme la MTS,s-a numărat un certificat constatator, din care se poate constata că toţi asociaţii sunt identici, mai puţin unul, la fel şi administratorii. "Orice Comisie de evaluare de bun simţ v-ar fi informat despre lucrul ăsta. Toţi angajaţii din minister au spus că nu au văzut, nu au ştiut. V-au înştiinţat acest lucru?" a întrebat Gorghiu.

"Nu am fost înştiinţată de acest lucru, cu siguranţă aş fi încercat să găsesc o soluţie, deşi mi se spune că nu aveam voie să refuz să-i primesc. Dacă aş fi ştiut, cu siguranţă aş fi încercat să blochez ... Regret că nu am ştiut aceste aspecte" a comentat ministrul.

După încheierea audierii la comisia de anchetă, Ministrul Tineretului a reafirmat că a comandat un audit internaţional în minister, pentru a demonstra că nu există nicio legătură între familia sa şi firmele care s-au ocupat de Ziua Tineretului. Monica Ridzi urmează să facă publice rezultatele acestui control când vor fi disponibile, cel mai probabil în următoarele două zile.

"Aştept rezultatul auditului din Minister.Voi ţine cont de toate recomandările pe care auditul le face", a asigurat Monica Iacob-Ridzi.

Comisia de anchetă a cazului Ridzi va intra în deliberări din această seară. Preşedintele comisiei, Alina Gorghiu, aşteaptă ca reprezentanţii firmelor Artisan şi Mark să se prezinte la audieri, însă deliberările vor începe pe materialele care se găsesc deja la comisie.

Ameninţări PSD- audierea Elenei Băsescu

Discuţiile din comisie au început azi sub spectrul ameninţărilor PSD conform cărora scandalul Ridzi ar putea ajunge la mezina preşedintelui, Elena Băsescu. Preşedintele Comisiei parlamentare de anchetă, deputatul liberal Alina Gorghiu, a precizat azi că social-democratul Robert Negoiţă a cerut ca EBA să fie audiată, iar astfel de propuneri trebuie supuse la vot, conform regulamentului.

Gorghiu a precizat însă că, din punctul ei de vedere, documentele care au fost analizate de membrii comisiei nu relevă vreo legătură între scandalul cheltuirii banilor publici şi fiica cea mică a preşedintelui, astfel încât audierea Elenei Băsescu nu este necesară.Totuşi, Alian Gorghiu a spus că, în condiţiile în care deputatul PSD va relua propunerea formulată în cursul discuţiilor de ieri, regulamentul o obligă să o supună la vot.Ulterior, Negoiţă a renunţat să înainteze o propunere oficială, în plenul comisiei de anchetă.

Ştire publicată la ora 10:15 şi actualizată la ora 17:28

Citiţi şi:

Repetiţie pentru alegeri: Războiul dosarelor

Liderii PD-L nu se leapădă, oficial, de Ridzi

PDL nu face scut în jurul unui demnitar urmărit penal

Comisia „Ridzi” trece la verificat „amanţi”

Ridzi: „Ar fi un act de laşitate să demisionez”