REZULTAT EXCEPŢIONAL. Elevii români au obţinut 11 medali la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară. ŞASE din ele sunt DE AUR

REZULTAT EXCEPŢIONAL. Elevii români au obţinut 11 medali la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară. ŞASE din ele sunt DE AUR

Unsprezece medalii, din care şase de aur, patru de argint şi una de bronz, au fost obţinute de olimpicii români, la cea de-a XXI-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinare Tuymaada.

Competiţia s-a desfăşurat în perioada 5-11 iulie, în Republica Sakha (Federaţia Rusă), potrivit hotnews.ro.

Elevii din România au obţinut medalii la toate cele patru discipline ale concursului (informatică, matematică, fizică şi chimie) astfel:

Matematică:

Ne puteți urmări și pe Google News

Medalie de aur: Filip-Alexandru Ion (clasa a IX-a, Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”, din Bucureşti)

Medalie de argint: Rareş Ştefan Tudose (clasa a IX-a, Liceul Internaţional de Informatică, din Bucureşti)

Medalie de bronz: Theodor Răzvan Lucescu (clasa a IX-a, Liceul Internaţional de Informatică, din Bucureşti)

Chimie:

Medalii de aur: Andrei Iliescu (clasa a X-a, Liceul Internaţional de Informatică, din Bucureşti) şi Cristian Robert Raclea (clasa a X-a, Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, din Galaţi)

Medalie de argint: Diana-Ioana Anastase (clasa a XI-a, Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, din Constanţa)

Informatică:

Medalii de aur: Darius Marian (clasa a X-a, Liceul Internaţional de Informatică, din Bucureşti),  Stelian Teodor Ionescu şi Paul-Andrei Gramatovici (amândoi clasa a X-a, Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu”, din Bucureşti)

Fizică:

Medalii de argint: Andrei Cătălin Raduc şi Horia Petre Nicolaescu (amândoi clasa a X-a, Liceul Internaţional de Informatică, din Bucureşti)

La ediţia din acest an, au participat 150 de concurenţi din România, Federaţia Rusă, Serbia, Bulgaria şi Macedonia.