Preoții nu au fost consultați în privința Sfintei Împărtășanii, iar o eventuală decizie a guvernanților, de a le impune să folosească lingurițe de plastic, ar reprezenta o umilință pentru Biserică, potrivit spuselor părintelui Visarion Alexa.

„Toate cultele din România sunt afecate de prezența pandemiei, mai cu seamă ortodoxia. Bisericilor ortodoxe din spațiul european li s-au pus în vedere reguli de distanțare socială în cuprinsul parohiilor (…)

Este deranjant că autoritățile nu cer o întrevedere cu bisericile și să lase bisericile să găsească soluții, mai ales că preoții, ierarhii au studii superioare”, a declarat, preotul Visarion Alexa, potrivit gândul.ro.

„Mi se pare un act de indecență”

„Este indamisibil să umilești o întreagă biserică, îndemnându-i să folosească pahare și lingurițe de plastic ca și cum ar mânca înghețată pe drum. Mi se pare un act de indecență. Preoții ar trebui chemați la dialog. Biserica ține foarte mult la ritual, cum ar fi potirul și lingurița” a mai declarat părintele Visarion Alexa la Gândul Live.

Pe de altă parte, IPS Teodosie a explicatul, zilele trecute, că Sfânta Împărtășanie va fi amânată până când se va putea face potrivit învățăturii ortodoxe, căci „nu pot să ne-o recomande ei (n.r. autoritățile).