Evenimentul ZileiActualitateRevoltă la vârf. Încă unul dintre numele grele ale României a demisionat

Revoltă la vârf. Încă unul dintre numele grele ale României a demisionat

Revoltă la vârf. Încă unul dintre numele grele ale României a demisionat
După demisiile răsunătoare ale lui Gabriel Liiceanu și Monica Macovei, iată, încă unul dintre cele mai grele nume care făceau parte din Grupul pentru Dialog Social, a demisionat. Este vorba despre Horia-Roman Patapievici, membru al Consiliului Director al GDS.

De-a lungul ultimelor trei decenii, GDS a strâns cei mai de seamă intelectuali ai României.

Liiceanu şi-a exprimat gestul într-o scrisoare redactată în termeni foarte duri și transmisă marți noapte membrilor grupului.

El şi-a motivat decizia prin neînțelegerile cu noul președinte al GDS, Andrei Cornea, dar și datorită nemulțumirilor legate de modul de funcționare al GDS, cum ar fi nerespectarea criteriilor de intrarea în Grup, așa cum au fost ele enunțate de Andrei Pleșu în 2012.

Liiceanu lansează o rafală de critici dure la adresa senatorului USR, Vlad Alexandrescu, despre care susține că „de la el se va trage destrămarea Grupului” și îl numește „un Dinu Păturică al vremilor noastre” sau „Neo-Păturică”. „Așa se face că, încet-încet, am reușit să coborâm politețea la nivel de imoralitate.

Căci din politețe și colegialitate am închis ochii când unii dintre noi își aduceau în Grup iubite, neveste, fii, nepoți, prieteni irelevanți sau persoane de care depindea un contract prelungit dincolo de vârsta pensionării.

În clipa de față avem în Grup chiar o întreagă familie, familia Vianu-Alexandrescu: tatăl, Ionel Vianu (demisionat în urmă cu un an pentru că punctul lui de vedere nu a întrunit acordul unanim într-o mică dezbatere online), fiul (Ștefan), nepotul (Vlad) – cei doi, așadar, sunt veri primari – și soția nepotului (Raluca)”, le-a scris Liiceanu membrilor GDS, potrivit universul.net


Accesează: