Reţetele toamnei. Cum punem strugurii la murat

Reţetele toamnei. Cum punem strugurii la murat Reţetă de struguri muraţi/ Sursa foto:/clickpoftabuna.ro

Unele gospodine preferă, pe lângă legume, să pună şi struguri la murat. Vă prezentăm cea mai simplă reţetă de struguri muraţi

Reţetă de struguri muraţi. Strugurii nu sunt folosiţi doar pentru vin, suc sau desert. Deşi mai rar, sunt puşi şi strugurii la murat. Pentru cei care le plac legumele şi fructele conservate, le-am pregătit o reţetă inedită de struguri muraţi simplă şi inedită. Reţeta care o propunem îţi va permite să te joci un pic cu ingredientele din bucătăria ta.

Aceşti struguri muraţi sunt delicioşi şi uşor de preparat. Deşi cel mai probabil vei fi tentat să îi mănânci direct din borcan, poţi să foloseşti acest ingredient şi alături de alte preparate. Este vorba despre salata de ton, salata cu pui, pe pizza sau pe o lipie cu brânză feta. Îi poţi servi cu puţină brânză şi biscuiţi săraţi (de tip crackers). Sau îi poţi include în sendvişuri, în reţetele de quesadilla. Lista cu sugestii poate continua.

Ingrediente pentru cea mai simplă reţetă de struguri muraţi

1. 200 g struguri roşii şi verzi

Ne puteți urmări și pe Google News

2. 180 ml oţet din vin roşu

3. 120 ml apă

4. 50 g zahăr

5. 1 linguriţă seminţe de muştar întregi

6. 1/2 linguriţă boabe de piper negru

7. 1/2 linguriţă sare

8. 1 foaie de dafin

9. 1 baton de scorţişoară

10. 2 cuişoare întregi

struguri

Reţetă de struguri muraţi/ Sursa foto: arhiva EVZ

Mod de preparare

Tai fiecare strugure (acolo unde codiţa întâlneşte fructul) cu un cuţit ascuţit. Acest truc permite aromelor să intre mai bine în ingrediente. Aşezi strugurii într-un borcan de sticlă curat.

Combini într-o cratiţă oţetul, apa, zahărul, seminţele de muştar, boabele de piper, sarea, foaia de dafin, scorţişoara şi cuişoarele. Fierbi până dă în clocot, la foc mediu-mare. Ai grijă, atunci când le fierbi, să amesteci din când în când, până se dizolvă zahărul, aproximativ 2 mintue.

Torni lichidul fierbinte şi condimentele peste strugurii pregătiţi anterior. Laşi să se răcească, la temperatura camereim înainte să acoperi borcanul cu un capac şi să dai la frigider compoziţia peste noapte. Aromele se vor intensifica pe măsură ce strugurii muraţi stau la rece.