Reteța unei ciorbe de fasole pe care puțini români au încercat-o. Modul în care este acrită o face un deliciu greu de refuzat

Reteța unei ciorbe de fasole pe care puțini români au încercat-o. Modul în care este acrită o face un deliciu greu de refuzat

Ciorba de fasole reprezintă un fel de mâncare des întâlnit pe masa românilor. Însă, există și o rețetă aparte, care nu este cunoscută sau testată de toată lumea. Este vorba de ciorba de fasole acrită cu corcodușe sau zarzăre.

Ingrediente necesare

Pentru a prepara ciorba de fasole acrită cu corcodușe, aveți nevoie de:

  • 500 g fasole albă boabe;
  • un morcov;
  • un ardei gras;
  • o ceapă;
  • ulei;
  • două legaturi mărar;
  • jumătate de lingură semințe de mărar;
  • o cană gem acru de corcoduse.

Mod de preparare

Fasolea se pune la fiert în oala sub presiune. Timpul de fierbere diferă în funcție de fasole.

Separat, puneți la călit ceapa, ardeiul și morcovul. După ce aceastea s-au călit, turnați totul (inclusiv uleiul) în oala în care aveți fasolea fiartă. Mai lăsați să fiarbă atât cât este nevoie să se înmoaie morcovul și ardeiul.

Ne puteți urmări și pe Google News

După ce fasolea și toate legumele sunt fierte, acriți ciorba cu gem acru de corcodușe. De cele mai multe ori, acest tip de gem este preparat în casă.

O dată cu acreala puneți în oală și semințele de mărar, acestea vor da un gust intens. Mai lăsați să fiarbă cât să se omogenizeze și să se acreasca ciorba.

Dupa ce ați oprit focul, puneți cele două legături de mărar tocate mărunt. Dacă nu vă place mărarul așa mult, puteți pune mai puțin.

Se serveste atat calda cat si rece.

Tips and tricks

Pentru ca ciorba de fasole acrită cu corcodușe să iasă delicioasă, folosiți mărar din belșug, deoarece acesta este secretul.

De asemenea, aveți grijă câtă sare puneți deoarece mărarul este sărat și va intensifica gustul ciorbei, potrivit bucătăras.ro.

Corcodușele, bogate în vitamine

Corcodușele conțin apă în proporție de 90%, însă acest lucru nu înseamnă ăa nu sunt dense în nutrienți. Conținutul bogat de vitamina C, vitaminele din complexul B, acizii organici liberi, pectinele, fierul, calciul, fosforul și magneziul completează aportul bogat de substante nutritive al acestor fructe care aparțin genului Prunus.

Atunci când se află în stare crudă, corcodușele au cea mai puternică acțiune antioxidantă și antiinflamatorie. Culorile acestor fructe, care variază de la galben și roz, până la roșu și mov închis, sunt un indicator al prezenței substanțelor naturale cu beneficii unice asupra organismului, potrivit sfatulmedicului.ro.