Rețeta Fish&Chips, preparatul foarte popular în Marea Britanie. Este gata în câteva minute

Rețeta Fish&Chips, preparatul foarte popular în Marea Britanie. Este gata în câteva minute Sursa: arhiva EVZ

Rețeta de fish and chips, pește cu cartofi prjiți, este una foarte ușor de făcut și foarte populară în Marea Britanie. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente, iar gustul este delicios. Îi vei surprinde cu siguranță pe apropiații tăi,

Rețeta de fish&chips este foarte populară în Marea Britanie, unde există sute de restaurante care servesc acest preparat. Este și foarte simplu de făcut și nu trebuie să petreci foarte mult timp în bucătărie. În plus, este un fel de mâncare pe care îl poți servi oricând și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente. Acestea se găsesc pe toate rafturile magazinelor. Produsele necesare pentru această rețetă sunt:

  • doi litri de ulei vegetal pentru prăjit
  • sare
  • patru fileuri de egrefin sau cod, cu piele şi fără oase de 200 de grame
  • o cană de făină simplă
  • o cană de bere
  • doup ouă separate - albuşurile bătute, iar gălbenuşurile în compoziţia tip aluat
  • un kilogram de cartofi albi - curăţaţi şi tăiaţi sub formă de chipsuri mari

Mod de preparare

Pentru început trebuie să torni uleiul vegetal într-o tigaie adâncă. În cazul în care ai o friteuză cu baie de ulei, o poți folosi pe aceasta. Încălzește uleiul până ajunge la temperatura de 150 grade Celsius. Cartofii trebuie să fie tăiați sub forma unui chipsuri mari. Îi vei găti în baia de ulei timp de aproape patru minute sau până când când observi că se înmoaie.

Cartofii prăjiți nu trebuie să prindă culoare. Ulterior, lasă-i să se scurgă de ulei pe un prosop de bucătărie. Mărește temperatura la 170 de grade Celsius și pune cartofii înapoi în tigaie sau friteuză până prind o culoare maronie. Ulterior, amestecă făina cu berea și apoi gălbenușurile cu albușurile. Spală fileurile de pește în apă rece și usucă-le prin tamponare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Taie fâșii de aproximativ 10 centimetri și dă-le prin compoziția de tip aluat. Fileurile de pește pot fi prăjite alături de cartofi în uleiul încins. Lasă peștele câte două minute pe fiecare parte sau până când se rumenește. Ulteior, lasă fileurile să se scurgă pe un hârtie alimentară. Preparatul poate fi servit alături de pâine cu unt, castraveți murați sau ouă murate, potrivit Tefal.ro.