Evenimentul Zilei > Monden > Rețetă delicioasă: Pulpe de pui caramelizate la cuptor
Rețetă delicioasă: Pulpe de pui caramelizate la cuptor

Rețetă delicioasă: Pulpe de pui caramelizate la cuptor

Dacă te-ai săturat de veșnica friptură de pui, e timpul să încerci o rețetă nouă care te va pune într-o lumină favorabilă, de fiecare dată când vei avea musafiri nepoftiți

Pulpe de pui, o îmbinare perfectă între aromele dulci ale mierii de albine și cele picante ale sosului de chilli și cel de soia și, într-o oră, ai parte de un fel principal de mâncare sățios și surprinzător prin explozia de arome ce ți se topește în gură. Iată de ce ai nevoie!

Ingrediente:

– 1 kg de pui (ciocănele sau pulpe superioare)

– ¾ cană de miere

– ½ cană sos de soia

– 4 linguri sos de chilli

– 2-3 căței de usturoi pisați foarte bine

– sare, piper

Mod de preparare:

Preîncălzește cuptorul la 180 grade C și asezonează pulpele cu sare și piper și lasă-le câteva minute într-un castron.

Între timp adaugă într-un bol mierea, sosul de soia ți sosul de chilli și amestecă totul foarte bine. Adaugă și usturoiul pisat, puțin piper și sare și amestecă totul până obții o compoziție omogenă.

Adaugă acest amestec peste pulpele de pui și amestecă totul bine.

Pune pulpele într-o tavă și dă-le la cuptor pentru 45- 50 de minute. Scoate tava și întoarce pulpele pe partea cealaltă. Crește temperatura cuptorului la 200 grade C și mai ține tava la cuptor, până când sosul începe să se caramelizeze.

Scoate tava din cuptor și lasă pulpele să se răcorească timp de cinci minute, după care poți să le servești cu o garnitură de orez sau o salată de vară.