Rețetă de tocăniță de porc cu legume și garnitură de cartofi natur. Vei folosi o singură oală pentru acest preparat

Rețetă de tocăniță de porc cu legume și garnitură de cartofi natur. Vei folosi o singură oală pentru acest preparat Sursă foto: Dreasmtime.com

Rețeta de tocăniță de porc cu legume și garnitură de cartofi natur este perfectă pentru mesele în familie. Este un preparat simplu de făcut pentru care vei avea nevoie doar de o singură oală.

Tocăniță de porc cu legume și cartofi natur este o rețetă simplă de făcut și perfectă pentru o cină alături de familia ta. În plus, o să folosești doar o singură oală pentru a prepara această tocăniță, dar și garnitura. Pe lista cu ingredientele necesare pentru tocăniță de porc cu legume și garnitură de cartofi natur se află:

  • 700 de grame de pulpă slabă de porc,
  • 200 de grame de ceapă tocată,
  • doi căței mici de usturoi,
  • o lingură de supă cu ulei,
  • un ardei gras roșu,
  • 250 de grame de ciuperci,
  • 170 de grame de morcov,
  • 200 mililitri de bulion de roșii concentrat,
  • olinguriță de paprika dulce,
  • sare și piper după gust,
  • verdeață pentru presărat.

Ingredientele necesare pentru garnitura de cartofi natur:

  • 800 de grame de cartofi,
  • o linguriță cu ulei,
  • sare și piper după gust,
  • 25 de grame de unt topit,
  • o legătură de pătrunjel tocat fin

Mod de preparare tocăniță de porc și garnitură de cartofi natur

Pentru început, vei tăia carnea de porc în cuburi de trei sau patru centimetri, iar cartofii îi vei tăia în cuburi egale. Ceapa, morcovii, ardeiul gras și ciupericile le vei toca, iar usturoiul îl vei zdrobi. Pentru această rețetă este indicat să folosești o oală multicooker pe care o vei seta la funcția pentru carne. Lasă dispozitivul timp de unul sau două minute pentru a se încinge și unge-l cu o lingură de  ulei. Pune carnea în multicooker și las-o până când va fi gătită complet. Legumele le vei găti tot cu ajutorul acestui dispozitiv.

Ne puteți urmări și pe Google News

Adaugă toate legumele în multicooker și lasă-le timp de cinci minute să se călească. Peste legume adaug carnea deja făcută, sare, piper și o linguriță de paprika dulce. Amestecă foarte bine toate ingredientele. Ulterior, în oala multicooker adaugă apă fierbinte până când legumele sunt acoperite și bulionul. În dispozitiv vei așeza deasupra grătarul din dotare peste care vei bune cartofii bine scurși de apă. Cartofii îi vei asezona în prealabil cu o linguriță de ulei, o linguriță rasă de sare și una de piper.

Acoperă oala multicooker și setează din nou funcția pentru carne și așteaptă să se gătească. După ce timpul s-a terminat, scoate dispozitivul din priză și lasă multicooker-ul timp de 10 minute să se depresurizeze natural. Capacul trebuie ridicat doar după ce vasul este complet depresurizat. Scoate cartofii din multicooker cu cleștii de bucătărie și pune-i într-un bol. Peste cartofi adaugă untul topit și pătrunjelul tocal. Garnitura de cartofi natur este gate și poate fi servită imediat alături de tocăniță de porc cu legume, potrivit Lauralaurentiu.ro.