Piure de cartofi, toate greșelile pe care poți să le faci. Cum le poți evita

Piure de cartofi, toate greșelile pe care poți să le faci. Cum le poți evita Rețetă de piure de cartofi. Secretul unei garnituri delicioase. Sursa foto: 22175954 © Alessandro De Leo | Dreamstime.com

Trebuie să respecți mai mulți pași pentru a face o rețetă de piure de cartofi ca în restaurantele de lux. Bucătarii au explicat care sunt greșelile pe care le fac gospodinele când prepară această garnitură.

Rețeta de piure de cartofi nu este foarte simplă. Bucătarii au declarat că riști să greșești dacă nu respecți fiecare pas și fiecare ingredient, din rețetă.

Publicaţia Huffington Post a făcut o listă cu cele mai întâlnite greşeli pe care le faci la prepararea piureului de cartofi. Contează modul în care prepari piureul, dar și soiul de cartof pe care îl alegi.

1.Folosești soiul nepotrivit de cartofi

Există trei tipuri de cartofi (pentru fiert, prăjit şi pentru ambele situaţii). Bucătarii ne recomandă să alegem un soi de cartof care se sfărâmă mai uşor pentru piure.

Ne puteți urmări și pe Google News

2. Contează cum tăiem cartoful

Cartofii nu vor fierbe ușor dacă nu sunt tăiați cum trebuie. Este indicat să pui apa rece pe foc şi să nu uiți să adaugi sare în apă. Adaugă cartofii tăiaţi în bucăţi egale în apa care fierbe şi ai răbdare.

Există și bucătari care ne recomandă să punem cartofii la fiert întregi. Cartofii ar trebui curăţaţi de coajă abia după ce se fierb bine şi se răcesc.

3. Fierbem prea mult cartofii

Cartofii lăsaţi prea mult timp la fiert devin făinoşi. Cartofii sunt perfect fierţi atunci când puteţi trece lama cuţitului printr-o o bucată fără să simţiţi niciun fel de rezistenţă. Acest truc este esențial.

4. Nu pasăm cartofii manual

Cartofii conţin extrem de mult amidon iar produsele cu amidon nu trebuie amestecate excesiv pentru că se îngroaşă, riscând să nu fie obținute rezultatele din rețetă. Bucătarii ne recomandă să evităm mixerul și să folosim un zdrobitor pentru cartofi.

5. Amestecăm prea mult cartofii

Atunci când adaugi untul, smântâna sau orice altceva, încearcă să amesteci încet și să nu te grăbești. Altfel riști să faci un piure lipicios, care nu este pe placul nimănui.

6. Folosim unt sau smântână reci când facem piure de cartofi

Ingredientele trebuie lăsate la temperatura camerei, înainte de a fi adăugate. Scoate ingredientele de la frigider și așteaptă câteva minute.

7. Adăugăm prea mult lichid

Bucătarii ne recomandă să adăugăm puţină smântână sau lapte. Dacă punem prea mult lichid, riscăm să stricăm rețeta și să obținem o supă de cartofi, nu o garnitură delicioasă.

Piure de cartofi

Rețetă de piure de cartofi. Secretul unei garnituri delicioase. Sursa foto:Ppy2010ha|Dreamstime.com

8. Nu punem destul unt la rețeta de piure de cartofi

Chef-ul francez Joel Robuchon a declarat că piureul se face cu mult unt. Rețeta promovată de acesta presupune ca pentru fiecare 450 de grame de cartofi să adăugăm 225 de grame de unt.

9. Nu adăugăm suficientă sare

Nu contează dacă aţi obţinut consistenţa perfectă dacă nu aţi adăugat destulă sare. Piureul fără sare nu are gust.

10. Nu avem grijă când reîncălzim piureul

Bucătarii ne mai recomandă să mâncăm piurel cât mai repede pentru a nu fi nevoiți să-l reîncălzim. O variantă rapidă ar fi să pui smântână încălzită sau unt în timp ce se află pe foc sau să-l încălzești la bain marie pentru a evita să se lipească de fundul cratiţei sau tigăii.