Rețetă de maioneză de post. Se prepară în doar două minute și e foarte ieftină
- Emma Cristescu
- 23 octombrie 2024, 22:17
Reţeta de maioneză de post este mult mai sănătoasă ca cea clasică și se prepară în doar două minute. Aveți nevoie doar de câteva ingrediente pentru acest sos gustos.
Această rețetă de maioneză de post este mult mai sănătoasă ca cea clasică și mai ușor de făcut. Maioneza de post din pufuleţi este alegerea ideală pentru persoanele care au probleme cu colesterolul, dar și pentru vegani. Aveți nevoie doar de câteva ingrediente:
- 50 g pufuleți mărunțiți praf;
- 2-3 linguri apă plată;
- 6 linguri ulei;
- 1 lingură muștar simplu;
- zeama de la o jumătate de lămâie;
Rețetă de maioneză de post
- Această rețetă este gata în doar două minute. Pentru a pregăti maioneza de post din pufuleţi trebuie ca pufuleţii să fie lăsaţi la înmuiat în apă rece.
- Al doilea pas pentru a pregăti maioneza de post din pufuleţi este adăugarea uleiului şi a muştarului peste pufuleţi. Pentru a mixa compoziția, ai nevoie de o lingură de lemn. Prin utilizarea acestei ustensile de bucătărie, nu rişti ca maioneza de post din pufuleţi să se taie.
- Când începe să se umfle și să se deschidă ușor la culoare, se adaugă zeama de lămâie și se asezonează după plac cu sare şi piper. Asta este tot. Poftă bună!
Maioneză de post cu cartofi
Puteți prepara și maioneză de post cu cartofi. Aceasta rețetă este gata în 45 de minute. Aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 2 cartofi
- suc de lămâie
- o lingură muștar
- ulei de măsline
- sare
- Cartofii se curăță de coajă și se fierb în apă cu sare. După ce s-au fiert, se scot și se lasă la răcit.
- Din cartofii fierți se prepară un piure în care se adaugă muștarul și o lingură de ulei de măsline, amestecând încontinuu. Compoziția se completează cu muștar și ulei de măsline până se obține consistența dorită.
- Se adaugă sare și gata!
Rețetă de smântână de post
Dacă nu vă place maioneza, puteți încerca o rețetă simplă de maioneză de post. Aveți nevoie doar de o cană de nuci caju și de o cană de apă plată. Apoi, trebuie să respectați acești pași:
- Alunele caju se pun într-un castron și se acoperă cu apă. Se lasă la înmuiat timp de 6-8 ore (sau peste noapte). Apa se scurge. Alunele caju și apa se pun într-un blender sau robot.
- Se folosește puterea maximă a blenderului până se obține o smântână cremoasă fără cocoloașe. Textura finală trebuie să fie asemănătoare cu cea a smântânei. Pentru gust și textură se mai pot adăuga apă, zeamă de lămâie, sare.
- Smântâna de post de caju poate fi ținută la frigider timp de 3-4 zile.