Evenimentul Zilei > Politica > REPER, partidul lui Cioloș, vrea să rupă USR: „Un număr consistent de parlamentari şi-a anunţat deja sprijinul. Veți vedea”
REPER, partidul lui Cioloș, vrea să rupă USR: „Un număr consistent de parlamentari şi-a anunţat deja sprijinul. Veți vedea”

REPER, partidul lui Cioloș, vrea să rupă USR: „Un număr consistent de parlamentari şi-a anunţat deja sprijinul. Veți vedea”

După ce Dacian Cioloș a decis să înființeze un nou partid politic, Dragoş Pîslaru anunță că inclusiv parlamentari din USR vor adera la partidul REPER, care, de altfel, este susținut de un număr mare de demnitari, fiind vorba de zeci de membri USR, care vor să părăseacă vechea alianță, după cum transmite europarlamentarul.

Copreşedintele interimar al REPER, Dragoş Pîslaru, transmite faptul că partidul nou fondat se bucură de sprijin din partea multor parlamentari români, inclusiv a celor din USR.

Partidul REPER, susținut de parlamentarii USR

„Ca să putem avea o candidatură sau alta noi construim acum ceva. Nu doar noi, cei cinci europarlamentari, se vor alătura şi parlamentari.

Veţi vedea în perioada următoare acest lucru, nu discutăm de doi, trei, discutăm de ordinul zecilor, asta este important de reţinut şi deja avem câteva mii de oameni care s-au înscris pe platforma noastră şi o mulţime de alţi oameni care şi-au anunţat intenţia, şi care se uită cât de serioasă este construcţia”, a transmis europarlamentarul Pîslaru, conform News.ro.

Partidul Reînnoim Proiectul European al României, abreviat REPER, a fost înființat oficial joi, 2 iunie, la Tribunalul București, iar printre membrii fondatori se numără Dacian Cioloş, alături europarlamentarii Ramona Strugariu, Dragoş Pîslaru, Alin Mituţa și Dragoş Tudorache.

Copreședinții interimari ai REPER, până la primul congres al partidului, vor fi Ramona Strugariu şi Dragoş Pîslaru.

Sursa foto: Arhiva EVZ

Dacian Cioloș a plecat din USR

Dacian Cioloș și apropiații săi lui și-au dat demisia din USR și au anunțat că vor înființa un nou partid, REPER. Se confirmă, astfel, speculațiile din ultima perioadă, conform cărora Dacian Cioloș și apropiații săi intenționează să rupă USR. Aceștia, conform informațiilor care au circulat în spațiul public, ar căuta să formeze o alianță cu partidul condus de Ludovic Orban, desprins din PNL, Forța Dreptei.

„Din păcate, conducerea actuală a USR a îndepărtat partidul treptat, dar sigur de valorile și promisiunile cu care noi, eurodeputații aleși pe lista Alianței 2020 USR PLUS, am cerut și obținut votul a 2 milioane de cetățeni români în campania electorală din 2019. Nu vedem la conducerea USR nici dorința, nici maturitatea de a accepta greșelile trecutului și de a schimba o direcție care duce partidul spre irelevanță politică.

Nu mai girăm refuzul de a atrage şi promova competențe (oameni și idei) și de a dezvolta organizația. Vedem un cerc restrâns de membri care își consolidează puterea internă prin mijloace politice neconforme cu valorile noastre și ale electoratului reformist din România. Acest electorat aşteaptă răspunsuri”, se arată într-o declarație comună a celor cinci europarlamentari fondatori ai REPER.