Evenimentul Zilei > International > Remanierea Guvernului nu a afectat desfășurarea protestelor din Bulgaria
Remanierea Guvernului nu a afectat desfășurarea protestelor din Bulgaria

Remanierea Guvernului nu a afectat desfășurarea protestelor din Bulgaria

Remanierea Guvernului nu a afectat desfășurarea protestelor. A crescut numărul intersecțiilor blocate. Pentru prima dată, astăzi, a fost blocată autostrada Sofia-Burgas, informează Rador.

Întâmpinat cu aplauze, președintele Radev a declarat în fața demonstranților ”Niciodată bulgarii nu au fost atât de uniți împotriva mafiei”. În absența lui Borisov, care a intrat în carantina ce a durat numai trei ore, în urma unui test pozitiv greșit al unei colaboratoare, opoziția a scandat ”demisia”.

Președintele grupului GERB a declarat că Radev a provocat protestele, în scopul de a instaura o republică prezidențială prin formarea în urma unor alegeri anticipate a unei coaliții constituționale cu participarea actualei opoziții.

Toma Bikov a spus că remanierea Guvernului demonstrează că deciziile sunt luate personal de Borisov, nu, cum afirmă protestatarii, de oligarhii Peevski și Dogan din Partidul etnicilor turci şi al musulmanilor, considerat partener din umbră la guvernare.

Pentru a neutraliza acuzațiile de colaborare cu partidul turc, Guvernul și-a anulat decia de a folosi CET Varna, proprietate a oligarhului Dogan, drept rezervă a sistemului energetic național. În decurs de doi ani, Dogan a câștigat zeci de milioane de euro, contra obligației de a menține în stare de funcționare centrala.

Procuratura a început verificarea legalității unor clădiri proprietate /ale liderului/ turc.

Guvernul a anunțat că va înainta în Parlament un proiect de lege a presei, elaborat cu participarea de experți germani și americani.

Între timp, un laborator independent american, folosit de FBI, de tribunale americane și europene, a confirmat autenticitatea înregistrării audio în care un bărbat cu voce ce seamănă cu cea a lui Borisov vorbește într-un mod vulgar la adresa președintei Parlamentului bulgar și a unor lideri europeni, explică cum folosește instituții aparent independente ca să strivească pe unul din cei mai bogați oameni de afaceri și promite că ”o va arde” pe deputatul european Elena Ionceva.

Concluzia – vocea este cea a premierului, iar înregistrarea nu a fost manipulată, a spus Ionceva. Analiza tehnică a fost trimisă de către ea poliției belgiene care anchetează amenințările la adresa deputaților europeni

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: