Evenimentul ZileiSocialSe pot elimina, parțial, restricțiile în București. O singură condiție e de îndeplinit

Se pot elimina, parțial, restricțiile în București. O singură condiție e de îndeplinit

Se pot elimina, parțial, restricțiile în București. O singură condiție e de îndeplinit
Prefectul Capitalei a anunțat miercuri că, dacă scăderea ratei infectărilor se va menține sub 3 la mia de locuitori, s-ar putea decide o eliminare parțială a restricțiilor.

Traian Berbeceanu vorbește de o posibilă redeschidere pentru teatre și restaurante în București! Prefectul Capitalei a anunțat miercuri că, dacă scăderea ratei infectărilor se menține sub 3/mia de locuitor, va redeschide restaurantele și barurile la interior. Măsura se referă și la cinematografe, teatre și săli de jocuri de noroc. Aceste locații se vor redeschide doar în limita a 30% din locuri, informează Digi 24.

Redeschidere teatre și restaurante în București: Rata de incidență a scăzut la 2,96/mia de locuitori

„Din fericire, printr-un efort comun al cetățenilor municipiului București, în primul rând, dar și al autorităților, incidența infectării cu Covid 19 a scăzut la 2,96/mia de locuitori (…). Vom urmări evoluția indicatorului în următoarele 48 de ore. În situația pe care cu toții ne-o dorim, în care gradul de infectare se păstrează sub 3/mia de locuitori, vom convoca în ședință Comitetul Municipal București pentru Situații de Urgență în vederea adoptării unei hotărâri prin care unele măsuri restrictive să fie relaxate!

Astfel, în conformitate cu prevederile normative în vigoare, printre măsurile vizate se numără și:

  • permiterea funcționării cu o capacitate de maxim 30% a instituțiilor/sălilor de spectacol și cinematografelor;
  • redeschiderea activităților „la interior” a restaurantelor, barurilor, cafenelelor, etc. în limita a maxim 30% din capacitatea unității;
  • permiterea activităților cu publicul, până în limita a 30% a spațiului destinat, a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc”, a anunțat Berbeceanu pe Facebook.

În încheierea mesajului său, oficialul a făcut apel la „respectarea cu strictețe, în continuare, a măsurilor aflate în vigoare”. Astfel vom putea ca, în curând, „măsurile de relaxare să fie și mai generoase!”,

Din 7 octombrie, pe fondul creșterii ratei de incidență în Capitală și a agravării crizei, autoritățile au decis închiderea restaurantelor. Măsura a afectat și cafenelele, cinematografele, teatrele, sălile de spectacol și jocuri de noroc.

Angajații afectați de restrângerea activității economice au beneficiat de măsuri de sprijin, cu ajutorul  OUG 120/2020. Din 3 ianuarie, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a dispus închiderea pentru două săptămâni a restaurantelor, cafenelelor, sălilor de spectacole şi jocuri de noroc.

 


Accesează: