Evenimentul Zilei > Actualitate > Record. Cifră uriașă a persoanelor pe lista de așteptare pentru programarea la vaccinare. Câte persoane au prins loc
Record. Cifră uriașă a persoanelor pe lista de așteptare pentru programarea la vaccinare. Câte persoane au prins loc

Record. Cifră uriașă a persoanelor pe lista de așteptare pentru programarea la vaccinare. Câte persoane au prins loc

Cifră uriașă a persoanelor care s-au înscris pe lista de așteptare pentru programarea la vaccinare în etapa a III-a destinată populației generale.

Cifră uriașă a persoanelor pe lista de așteptare pentru programarea la vaccinare. Număr record de programări în prima zi de lansare a etapei a III-a a campaniei de vaccinare. Peste 47.000 de persoane s-au programat pentru vaccinarea anti-COVID, luni.

Numărul record de pacienți interesați de vaccinare a fost înregistrat de la lansarea etapei pentru populaţia generală şi până la ora 18,00. Un număr de alte 353.332 de persoane s-au înscris pe listele de aşteptare. Acestea vor fi notificate atunci când vor apărea noi locuri disponibile, informează CNCAV.

Record. 3000 de programări pe minut

Informația a fost prezentată într-un comunicat de presă transmis de Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19. În cursul zilei de luni ritmul de înscriere pe listele de aşteptare a crescut de la 322 rezervări/minut, în intervalul 9,00 – 10,00, la 1. 243 rezervări/minut între orele 11,00 şi 13,00. Ritmul a ajuns la un maximum de 3.657 rezervări/minut între orele 13,00 şi 15,00.

Cifră uriașă a persoanelor pe lista de așteptare pentru programarea la vaccinare

Platforma nu a înregistrat întreruperi în funcţionare pe parcursul zilei, subliniază CNCAV.

„Reamintim că programarea se poate realiza atât online în platformă, cât şi telefonic în Call Center, la numărul 021.414.44.25. Fiecare persoană se poate înscrie pe o singură listă de aşteptare, iar după ce este notificată că este un loc disponibil trebuie să acceseze platforma. Și să se programeze în termen de 24 de ore. Dacă nu se programează în intervalul respectiv, se mai primesc încă două notificări ulterioare. În lipsa unei confirmări în acest interval de timp, persoana rămâne pe lista de aşteptare, însă pierde poziţia ocupată initial”, reaminteşte CNCAV.

Conform comunicatului citat, platforma de programare a fost actualizată în cursul nopţii de duminică spre luni. Luni dimineaţa listele de aşteptare au fost activate progresiv, potrivit unei programări pe judeţe.

De asemenea, pe toată durata desfăşurării operaţiunilor tehnice de implementare a listelor de aşteptare platforma a fost deschisă publicului.

CNCAV menţionează că datele statistice au fost furnizate de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.