Sfaturi utile pentru plantarea roșiilor. Schema de plantare, cu distanța necesară pentru o recoltă bogată

Sfaturi utile pentru plantarea roșiilor. Schema de plantare, cu distanța necesară pentru o recoltă bogată Sursa foto: Nikolay Antonov | Dreamstime.com

Agricultorii au diverse metode și scheme de plantare pentru a avea parte de o recoltă bogată. Iată sfaturi pentru plantarea roșiilor în grădină sau în câmp deschis. Distanța dintre plante este unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont.

Roșiile plantate în grădina proprie vor fi mereu mai bune decât cele cumpărate de la supermarket. Chiar dacă mulți își doresc produse sănătoase și gustoase, nu toată lumea știe secretul acestor plante. Pentru o recoltă bogată, trebuie să ai grijă de multe aspecte, care necesită timp.

Una dintre cele mai importante reguli pe care agricultorii o respectă cu sfințenie este distanța dintre plante. Metoda nu este cunoscută de mulți însă, dacă vrei o recoltă bogată, trebuie să ai grijă cum pui în pământ răsadurile de roșii. Recomandat este ca plantele să fie puse în pământ la începutul lunii mai, când temperaturile sunt potrivite, nici prea ridicate, nici prea scăzute.

Dacă nu ai reușit să le plantezi la începutul lunii mai, o poți face în a doua etapă de plantare a roșiilor, adică luna iunie. Trebuie să ai grijă însă să pui răsadurile în pământ dimineața devreme sau seara, când soarele nu este atât de puternic.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sfaturi pentru plantarea răsadului de roșii

Agricultorii țin mereu cont de distanța la care pun plantele în pământ. De-a lungul timpului ei au observat că roșiile așezate unele lângă altele nu cresc la fel de mari și frumoase ca cele între care există un spațiu suficient. Astfel că recomandă ca plantele să fie puse la 30-40 de centimetri una de cealaltă, iar între rânduri să fie o distanță de 40 - 70 centimetri.

Majoritatea producătorilor țin cont de metoda „schemei de plantare în grădină și în câmp deschis”. Potrivit acesteia, trebuie să ții cont de soiul de tomate pe care dorești să-l introduci în sol și să calculezi spațiul. Pentru soiurile cu creștere determinată, se selectează o valoare de 80-100 centimetri pentru distanța între rânduri, iar cultivarea răsadurilor va fi la o distanță de 30-40 de centimetri.

În cazul în care alegi metoda de plantare a roșiilor în benzi, potrivit schemei, trebuie să știi că rândurile duble se grupează, se păstrează o distanță de 90-120 de centimetri, iar distanța dintre răsaduri este de 60-70 de centimetri.

Această schemă le ușurează munca agricultorilor, însă îi ajută și să obțină o recoltă bogată, potrivit fanatik.ro.