Evenimentul Zilei > Sport > Real Madrid insistă cu proiectul SuperLigii la fotbal: „Ceva foarte prost se face în Europa”
Real Madrid insistă cu proiectul SuperLigii la fotbal: „Ceva foarte prost se face în Europa”

Real Madrid insistă cu proiectul SuperLigii la fotbal: „Ceva foarte prost se face în Europa”

Președintele clubului Real Madrid, Florentino Perez, insistă cu proiectul de înființare a SuperLigii care, în opinia sa, ar duce la revitalizarea fotbalului în Europa. Oficialul spaniol a făcut o serie de comentarii cu privire la cei care contestă proiectul, dar care acceptă să încalce regulile fair-playului financiar. În acest context el a vorbit despre președintele clubului francez, PSG, Nasser Al-Khelaifi un opozant declarat al SuperLigii.

Președintele Real Madrid, Florentino Perez nu dorește să renunțe la proiectul înființării Superligii europene la fotbal. El a precizat că acest proiect are drept obiectiv revitalizarea sportului cu balonul rotund din Europa. Oficialul spaniol a făcut o serie de declarații în cadrul unei conferințe de presă. Florentino Perez a făcut aluzie și la contestatarii proiectului, despre care spune că acceptă încălcarea regulilor cu privire la fair play-ului financiar.

„Ei vorbesc (n.r. contestatarii SuperLigii) numai despre formatul propus al SuperLigii, însă acceptă cu ușurință când regulile fair-play-ului financiar sunt driblate de anumite cluburi. Sunt nereguli pe care le cunoaștem cu toții și care nu sunt pedepsite. În loc să abordeze acest subiect, ei continuă să vorbească despre formatul SuperLigii, spunând din nou și din nou că această competiție nu ține cont de meritul sportiv”, a declarat președintele lui Real Madrid.

Pe lângă Real Madrid, acest proiect, al SuperLigii mai este susținut de reprezentanții FC Barcelona și Juventus.

Sursa foto: Real Madrid

Real Madrid a primit amenințări de la UEFA

Președintele grupării a mai spus că clubul Real Madrid a primit amenințări și insulte din partea UEFA din cauza acestui proiect.

„Am primit din partea celor de la UEFA amenințări și insulte. SuperLiga nu a avut niciodată un format fix stabilit. Obiectivul SuperLigii este acela de a revitaliza fotbalul european”, a spus Florentino Perez.

Pe de altă parte, Florentino Perez a lansat un atac asupra președitelui ECA (European Club Association), Nasser Al-Khelaifi, șeful grupării PSG. El a făcut referire la declarațiile lui Al-Khelafi care a afirmat că Real Madrid se teme de concurență și de aceea propune o nouă competiție.

„Recent, președintele ECA, Nasser Al-Khelaifi, care e președinte și la PSG, a spus că lui Real Madrid îi este frică de concurență. Trebuie să îi amintesc cine este Real Madrid: cel mai titrat club din istoria fotbalului, iar competiția este în ADN-ul nostru”, a precizat Florentino Perez.

sursa foto: Real Madrid

Fotbalul european a ieșit din topul Forbes

Florentino Perez a mai subliniat că șefii sportului din SUA au dus echipele americane în topul Forbes, în timp ce fotbalul european are de suferit. El a precizat că Real Madrid a scăzut în topul celor mai urmărite cluburi din lume. El a spus că acest clasament este dominat de cluburi sportive americane, în vreme fotbalul european a ieșit din top 10.

„Suntem mândri că suntem cel mai valoros club de fotbal din lume. Înainte, Real Madrid era cel mai urmărit club din lume, dintre toate sporturile, acum am căzut până pe poziția a 13-a. Am fost depășiți de 12 cluburi americane, dintre care 8 de fotbal american, 3 de baschet și unul de baseball. Sunt numai 3 cluburi de fotbal în primele 20. Niciunul nu este în top 10, pe când pe vremuri Real Madrid era primul. Este clar: ceva se face foarte bine în SUA și ceva foarte prost se face în Europa”, a mai spus Florentino Perez.