Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a afirmat miercuri la Palatul Parlamentului că în Justiţie nu trebuie să intervină factorul politc. Această afirmaţie vine în contextul în care fosta şefă DNA, Lura Codruţa Kovesi a obţinut cele mai multe voturi în Comisia LIBE pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef al Parchetului European.

„Este o exemplificare perfectă care ne vine de la Parlamentul European, care este foarte generos să ne înveţe pe noi că în Justiţie nu trebuie să intervină factorul politic şi ne-a făcut astăzi o demonstraţie perfectă cum intervine factorul politic în această alegere”, a precizat Tăriceanu la Palatul Parlamentului, întrebat pe acest subiect, potrivit digi24.ro

Fosta şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie Laura Codruţa Kovesi a obţinut miercuri cele mai multe voturi în Comisia LIBE a Parlamentului European, după audierile de marţi pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef al Parchetului European.

Kovesi a primit 26 de voturi, fiind urmată de candidatul francez Jean-Francois Bohnert, cu 22 de voturi, şi de candidatul german Andres Ritter, cu un vot, a anunţat Comisia de libertăţi civile (LIBE) pe contul său de Twitter.