Proiectul pe care îl avea Răzvan Lucescu la Petrolul Ploiești s-a făcut țăndări, ieri după-amiază. Antrenorul a fost băgat în ședință de finanțatorul Dan Capră, după ce, luni, „galben-albaștrii” au remizat, în deplasare, la Pandurii Târgu Jiu (scor 1-1), în etapa a 7-a a Ligii I.

„Sunt dezamăgit. M-au sacrificat”

„Ne scufundăm, ce se întâmplă? Suntem deja la patru puncte distanță de primul loc. Parcă anul ăsta voiam să câștigăm campionatul. De ce nu am fost în stare să învingem la Pandurii?”, au sunat câteva din reproșurile lui Capră. Enervat pentru că a fost luat la întrebări pe un ton inchizitor, Lucescu a replicat: „Situația nu e disperată, se poate remedia.” Patronul nu a mai ținut cont de explicații și l-a concediat pe antrenor. „Sunt dezamăgit. M-au sacrificat”, s-a plâns Răzvan.

Mulțescu, „mantaua de vreme rea”

Imediat, oficialii „găzarilor” au început negocierile cu Gheorghe Mulțescu, cel care este privit ca o soluție de avarie. Tehnicianul a bătut repede palma cu petroliștii și va debuta în noua ipostază, duminică, la meciul cu Steaua din cadrul etapei a 8-a a campionatului intern. Dan Capră a vorbit despre ruptura dintre el și fostul tehnician, dar nu a depășit bariera limbajului protocolar. „Ne-am despărţit în termeni amiabili.“

Îl înlocuise pe Contra

Răzvan Lucescu își poate trece în CV, la capitolul eșecuri, experiența avută la Ploiești. Fostul selecționer al României a preluat Petrolul la începutul anului, înlocuindu-l pe Cosmin Contra, în momentul în care „Guriță” a ales să semneze cu spaniolii de la Getafe. La finalul campionatului trecut, „găzarii” au terminat pe locul al 3-lea al și au părăsit Cupa României în faza semifinalelor.

EVZ a câștigat procesul cu Răzvan

Ieri, magistrații Tribunalului București au respins acțiunea înaintată de Răzvan Lucescu în procesul intentat cotidianului nostru. „Evenimentul Zilei” a dezvăluit în 2012, în cadrul mai multor articole, implicarea pe care a avut-o antrenorul într-un accident rutier din 1991, soldat cu un mort. „Instanța va respinge ca neîntemeiată acțiunea introdusă de reclamant”, se precizează în comunicarea magistraților.