Evenimentul Zilei > Sport > Răzvan Burleanu, președintele FRF, asemănat cu Ceaușescu de un fost internațional. „Cât de nenorocit să fii să faci asta?”
Răzvan Burleanu, președintele FRF, asemănat cu Ceaușescu de un fost internațional. „Cât de nenorocit să fii să faci asta?”

Răzvan Burleanu, președintele FRF, asemănat cu Ceaușescu de un fost internațional. „Cât de nenorocit să fii să faci asta?”

Florin Prunea, fost portar al echipei naționale a României, l-a desființat pe Răzvan Burleanu, președintele FRF, despre care a afirmat că este un dictator.

Unul dintre cei mai mari critici ai lui Răzvan Burleanu, fostul internațional Florin Prunea, l-a atacat din nou pe șeful Federației Române de Fotbal (FRF). Marți, Prunea a mers la mormântul lui Daniel Prodan, cu ocazia comemorării a cinci ani de la dispariția fulgerătoare a fostului fundaș al naționalei.

Florin Prunea și-a amintit de problemele pe care Didi Prodan le-a avut cu FRF

„Am lucrat cu Didi Prodan în cadrul FRF. Ultima dată când l-am văzut era foarte supărat de cum a fost tratat de Federație. I-am spus să nu facă o obsesie din chestia asta pe care o avea el împotriva lui Burleanu. Din păcate, nu a putut.

Burleanu s-a purtat urât cu el. L-a șantajat. L-au chemat să rupă contractul, Didi nu vrut. Și lucrurile alea le-a pus la suflet și, din păcate, a cedat. Eu l-am considerat pe Didi un simbol al României”, a spus Florin Prunea.

El a comentat și dezastrul înregistrat de naționala U20 a României, care a fost umilită într-un amical, de Italia U20, scor 0-7.

Rezultatul cu Italia U20 nu e un rezultat care să ne facă cinste. Nu cred că asta e valoarea fotbalului românesc. Ne-au bătut jucători de Serie B și Serie C. Asta înseamnă falimentul unui sistem, care de 8 ani profită de sărăcia fotbalului românesc și cumpără voturi.

„Omul are calități, dar nu de fotbal”

Avem un președinte care de 8 ani e într-o campanie electorală. Domnule Dâncu, luați-l de acolo! Puneți-l ambasador, șef de ceva… Omul are calități, dar nu de fotbal. Calitățile lui sunt securisto-comuniste și nu au nimic în comun cu sportul, cu fotbalul. Sigur îl pregătiți pentru altceva, dar a venit momentul când vor plăti politic.

Singurii care pot schimba ceva în fotbalul românesc, la nivelul FRF, sunt suporterii, printr-o mișcare fără precedent. Suporterii să-și pună punctul de vedere. Ne întreabă lumea: «Florine, chiar nu putem scăpa de asta?». E momentul ca societatea civilă să facă ceva. Altfel nu se poate! E un sistem politizat până în măduva oaselor.

Cnd îl văd pe karatistul Vișan care spune «Mie îmi plac karatele și să iau primă de calificare»… Ar trebui zburați din Casa Fotbalului, pe care au preluat-o, iar primul lucru pe care l-au făcut a fost să dea jos pozele cu noi.

Fotbalul merge într-o direcție greșită! Uitați-vă la competițiile organizate de FRF. Avem fotbaliști și antrenori ne plătiți cu lunile… Își bat joc de toți. Ați văzut acum cum arată președintele? Ce îmbujorat e? Ce Mercedes are? Are conturi, case… A venit momentul ca suporterii să ia decizii. Nu se mai poate!

„Cât de nenorocit să fii să-l pui pe Rădoi să dea o dare de seamă?”

Acum, tot ce contează sunt voturile. Începând de la convocările la naționale mici. Eu sunt siderat de faptul că instituțiile statului nu intră peste el.

Burleanu e precum Ceaușescu. Cât de nenorocit să fii să-l pui pe Rădoi să dea o dare de seamă? El și Stoichiță l-au lăsat singur pe Rădoi. De Mirel și-au bătut joc. L-au umilit! Mă așteptam să dea o explicație, dar s-a ascuns în Casa Fotbalului. Băi fraților, aduceți altul! Măcar unul care să-și ia consilieri buni, care să-l învețe”, a mai afirmat Prunea.