Evenimentul Zilei > Sport > FRF anunță schimbări la meciul România – Islanda. Noutățile care pot întoarce soarta jocului
FRF anunță schimbări la meciul România – Islanda. Noutățile care pot întoarce soarta jocului

FRF anunță schimbări la meciul România – Islanda. Noutățile care pot întoarce soarta jocului

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu le dă speranțe suporterilor echipei naționale de fotbal, înainte de meciul cu Islanda.

Într-o conferință de presă, Răzvan Burleanu a declarat că meciul de fotbal România – Islanda s-ar putea disputa pe un stadion cu spectatori. El a precizat că, înurma discuțiilor cu oficialii CNSU s-a obținut ca timp de trei zile să fie permis accesul spectatorilor pe stadioane. Intervalul începe din 8 noiembrie,

„În momentul de faţă, singurul lucru pe care am reuşit să-l obţinem în discuţiile cu CNSU este această fereastră, astfel încât, începând din 8 noiembrie, cu trei zile înainte de meciul cu Islanda, să se permită din nou accesul spectatorilor pe stadioane. Aşteptăm şi noi cu mare încredere, în contextul în care aş putea spune că fotbalul ar putea fi utilizat ca un exemplu în ceea ce priveşte vaccinarea pentru toate celelalte sectoare de activitate din jurul nostru”, a declarat Răzvan Burleanu.

Cum a fost deblocată situația cazării echipei Islandei

În acest context, președintele FRF a prezentat problemele cu cazarea delegației Islandei, care au fost rezolvate cu ajutorul CNSU. Astfel, din cauza impunerii certificatului verde pentru cazarea turiștilor în hoteluri și pensiuni, România risca să piardă meciul la masa verde. Aceasta deoarece nu toți jucătorii islandezi dețin acest document.

„Când ne uităm la restricţiile care ne-au fost impuse, toate acestea ne-au divizat. Cred că este nevoie de solidaritate, de raţionalitate de o mai bună explicare din partea autorităţilor de ce anume sectoare sunt închise şi alte sectoare sunt deschise. Dincolo de acest aspect, pot să spun că am avut o calborare foarte bună cu reprezentanţii CNSU, cu doctorul Arafat, dar şi cu ministrul de Interne, Lucian Bode, astfel încât să putem să deblocăm o situaţie care pur şi simplu nu a fost prevăzută”, a precizat Răzvan Burleanu.

Potrivit spuselor sale, s-a făcut o excepție pentru ca situația să fie deblocată, iar delegația sportivă a Islandei să se cazeze fără probleme.

„O delegaţie sportivă poate intra în România fără nicio problemă, că benficiem de această excepţie. Dar nu se poate caza decat dacă toţi componenţii delegaţiei sunt vaccinaţi. Prin urmare, soluţia de compromis care se aplică tuturor echipelor de fotbal din România, dar şi tuturor celorlalte echipe din alte sporturi este ca delegaţiile să ocupe în mod exclusiv un spaţiu de cazare”, a precizat Răvan Burleanu.

Sursa foto. EVZ

România joacă pe 11 noiembrie cu Islanda

Șeful FRF a precizat că a fost nevoie și de o clarificare a situației vaccinurilor folosite, dat fiind că fiecare stat folosește anumite tipuri de vaccinuri.

„Prin urmare am avut nevoie şi de o clarificare din acest punct de vedere, astfel încât orice peroană vaccinată, indiferent de tipul de vaccin utilizat poate să intre în România şi se poate caza. Această criză a fost rezolvată luni, în jurul orei 12.00, a fost un termen limită pe care ni l-a dat şi UEFA. Planul B într-o asmenea situaţie ar fi însemnat organizarea meciului pe un teren neutru”, a explicat șeful FRF.

În ultimele două etape ale Grupei J a preliminariilor pentru Cupa Mondială din 2022, România va evolua, acasă, cu Islanda, la 11 noiembrie, şi cu Liechtenstein, în deplasare, la 14 noiembrie. Cele două jocuri, dar în special primul, cu Islanda, sunt decisive pentru calificarea la barajul pentru Campionatul Mondial din Qatar.