Evenimentul Zilei > Sport > Scandal la Naționala Under 21. Trei tineri fotbaliști s-au dat în spectacol în avion
Scandal la Naționala Under 21. Trei tineri fotbaliști s-au dat în spectacol în avion

Scandal la Naționala Under 21. Trei tineri fotbaliști s-au dat în spectacol în avion

Tinerii fotbaliști din lotul național Under 21 a României sunt acuzați că au provocat scandal în avionul cu care au revenit în țară, din cantonamentul din Spania.

Mai mulţi jucători ai naţionalei de fotbal i-au deranjat pe ceilalți pasageri printr-un comportament necivliza și, mai mult, ar fi agresat și o însoțitoare de zbor. Cazul a fost prezentat de DigiSport care a preluat relatarea unuia dintre pasageri. Incidentul s-a petrecut pe aeroportul din Viena, fără ca selecţionerul Florin Bratu să fie de faţă. Acesta a plecat din Spania direct în Germania pentru a urmări meciul amical al naţionalei U20 cu Germania, partidă pe care naţionala României a pierdut-o, scor 0-4.

Sursa foto: Facebook

Potrivit sursei citate, sportivii români au începtu să-și dea în petec încă de pe aeroport, înainte de îmbarcare. Pasagerul i-a remarcat, în special, pe George Cîmpanu (21 de ani), Ștefan Baiaram (18 ani) și Jovan Markovic (20 de ani) care s-au înjurat, au făcut glume proaste și i-au deranjat pe ceilalți.

„Mergeam agale prin duty free. Deodată foarte multă zarvă, voci din ce în ce mai gălăgioase. La un moment dat, auzim un șir de înjurături. I-am recunoscut pe Markovic, Baiaram și Cîmpanu. Am rămas puțin uimit de comportamentul necivilizat așa că am încercat să mă îndepărtez de ei.

După decolarea avionului spiritele s-au mai calmat puțin. Băiatul din fața mea, Cîmpanu, insista să se arunce în scaun necontrolat. Ba îl pălmuia pe cel din dreapta sa, ba pe cel din fața sa. Înjurături adresate colegilor, care le acceptau ca pe niște saluturi. Injurii rasiste la adresa lui Baiaram și Markovic, dar își permit pentru că sunt prieteni. Distracție maximă. Nimeni nu le spune nimic să se calmeze”, a relatat pasagerul.

Sursa foto: YouTube

Jucătorii Naționalei au lăsat în urmă doar gunoaie

Potrivit acestuia, Cîmpanu și Baiaram au agresat verbal inclusiv o însoțitoare de zbor. Acesta și-a cerut scuze pasagerilor, din avion, pentru problemele făcute de fotbaliștii români. La coborâre, zona în care au avut locuri tinerii fotbaliști este „marcată” de numeroasele gunoaie pe care nu s-au mai îngrijit să le strângă.

„O însoțitoare de zbor, româncă, care și ea a fost abuzată de Cîmpanu și Baiaram, vine spășită și își cere scuze în numele companiei pentru zborul cu probleme. Atenție! Însoțitoarea de zbor era vizibil afectată de tot și a încercat să îndulcească dimineața.

Ieșind din avion, se vedea clar după cantitatea de mizerie lasată în urmă, unde începea și unde se termina delegația României la fotbal U21. M-am mâhnit teribil. Sportul este o extensie a omului, deci trebuie mai întâi să fii om. Oare Messi sau Mbappe la fel se comportă pe avion? Dacă i-ar vedea cineva înjurând ca la ușa cortului, oriunde în spațiul public, ar mai da autografe?”, a relatat pasagerul.

Sursa foto: YouTube

Reacţia Federaţiei Române de Fotbal

Reprezentanții Federaţiei Române de Fotbal a transmis un comunicat de presă în care anunță că va demara o anchetă internă în acest caz.

„Am luat act de eventualul incident care ar fi avut loc în avion la revenirea selecționatei Under 21 la București. Federația Română de Fotbal tratează cu seriozitate aceste incidente și a demarat o anchetă internă. Indiferent de numele jucătorului, în cazul în care comportamentul său a fost unul inadecvat, se va acționa în consecință.

Educația este foarte importantă pentru Federația Română de Fotbal și încercăm să evităm astfel de situații. Acesta este și unul dintre motivele pentru care FRF a implementat în octombrie 2019, la toate loturile naționale, programul educațional Football Management Skiils.

Obiectivul este construirea noilor generații de tricolori cu jucători mai bine adaptați fotbalului profesionist, capabili să își consolideze stabilitatea financiară, expunerea media adecvată, să aibă un regim nutrițional sănătos, un echilibru mental, un comportament exemplar pe teren și în afara lui și un traseu sportiv în spiritul integrități”, se arată în comunicarea FRF.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: